9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Premieră medicală la SJUB: Triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică

În cadrul Secției de Endoscopie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a realizat o nouă premieră medicală pentru unitatea spitalicească. A fost realizată o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică pentru o pacientă.

Secția de Endoscopie Intervențională este funcțională, făcându-se mai multe operațiuni de specialitate odată cu sosirea în spital a domnului doctor Andrei Vârciu.

Împreună cu dr. Cristian Mihăilă și o echipă medicală, au salvat viața unei paciente care a fost diagnosticată cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare, în termeni medicali klatskin bismut IV.

Echipa de medici și asistenți au făcut o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică. Conform declarației directorului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, această operație se face doar în centrele mari de Endoscopie.

„Odată cu venirea la Bistrița a d-lui Dr. Andrei VÂRCIU, endoscopia intervențională a început să fie o practică obișnuită în spitalul județean. Astăzi, în premieră pentru spitalul nostru, s-a realizat o intervenție chirugicală care se realizează doar în marile centre de Endoscopie Intervențională.

Unei paciente diagnosticate cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare (KLATSKIN BISMUT IV) i s-a făcut o triplă stentare endoscopică biliară (pentru drenaj biliar) și pancreatică (de protecție).
Din echipa operatorie a mai făcut parte Dr. Cristi MIHĂILĂ – medic ATI. Felicitări!”, a transmis directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.