12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Premieră medicală la SJUB: Triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică

În cadrul Secției de Endoscopie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a realizat o nouă premieră medicală pentru unitatea spitalicească. A fost realizată o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică pentru o pacientă.

Secția de Endoscopie Intervențională este funcțională, făcându-se mai multe operațiuni de specialitate odată cu sosirea în spital a domnului doctor Andrei Vârciu.

Împreună cu dr. Cristian Mihăilă și o echipă medicală, au salvat viața unei paciente care a fost diagnosticată cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare, în termeni medicali klatskin bismut IV.

Echipa de medici și asistenți au făcut o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică. Conform declarației directorului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, această operație se face doar în centrele mari de Endoscopie.

„Odată cu venirea la Bistrița a d-lui Dr. Andrei VÂRCIU, endoscopia intervențională a început să fie o practică obișnuită în spitalul județean. Astăzi, în premieră pentru spitalul nostru, s-a realizat o intervenție chirugicală care se realizează doar în marile centre de Endoscopie Intervențională.

Unei paciente diagnosticate cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare (KLATSKIN BISMUT IV) i s-a făcut o triplă stentare endoscopică biliară (pentru drenaj biliar) și pancreatică (de protecție).
Din echipa operatorie a mai făcut parte Dr. Cristi MIHĂILĂ – medic ATI. Felicitări!”, a transmis directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...