0.1 C
Bistrița
miercuri, februarie 1, 2023

Premieră medicală la SJUB: Triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică

În cadrul Secției de Endoscopie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a realizat o nouă premieră medicală pentru unitatea spitalicească. A fost realizată o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică pentru o pacientă.

Secția de Endoscopie Intervențională este funcțională, făcându-se mai multe operațiuni de specialitate odată cu sosirea în spital a domnului doctor Andrei Vârciu.

Împreună cu dr. Cristian Mihăilă și o echipă medicală, au salvat viața unei paciente care a fost diagnosticată cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare, în termeni medicali klatskin bismut IV.

Echipa de medici și asistenți au făcut o triplă stentare endoscopică biliară și pancreatică. Conform declarației directorului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, această operație se face doar în centrele mari de Endoscopie.

„Odată cu venirea la Bistrița a d-lui Dr. Andrei VÂRCIU, endoscopia intervențională a început să fie o practică obișnuită în spitalul județean. Astăzi, în premieră pentru spitalul nostru, s-a realizat o intervenție chirugicală care se realizează doar în marile centre de Endoscopie Intervențională.

Unei paciente diagnosticate cu icter obstructiv secundar unei tumori de căi biliare (KLATSKIN BISMUT IV) i s-a făcut o triplă stentare endoscopică biliară (pentru drenaj biliar) și pancreatică (de protecție).
Din echipa operatorie a mai făcut parte Dr. Cristi MIHĂILĂ – medic ATI. Felicitări!”, a transmis directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: