3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

FOTO: Scutece, cârpe și alte „minunății” blocau stația de pompare a apei uzate de la Uriu

Localnici din Uriu s-au plâns că stația de pompare a apei uzate este din nou defectă. Angajații Aquabis au scos cârpe, scutece și alte ”minunății” ce blocau sistemul. CE mesaj transmit:

Bistrițeanul.ro vă prezenta zilele trecute ”veșnica problemă” de la Uriu. terenurile din zona stației de pompare a apei uzate sunt inundate des. Pompa se defectează, așa că apa ajunge în câmp.

VIDEO- Veșnica problemă de la Uriu: Terenuri inundate din cauza stației de pompare a apei uzate

Lucrătorii Aquabis au mers din nou în zonă să rezolve problema. Cauza pare să fie ”veșnic aceea”. Așa cum declara și primarul comunei, oamneii aruncă în canalizare ce nu ar trebui.

Cârpe, scutece și alte „minunății” scoase din stația de pompare

În urma articolului, Aquabis a trimis unb comunicat redacției Bistrițeanul.ro prin care explica CE anume a blocat stația. Redăm textul integral:

”Ca urmare a imaginilor apărute în presă cu privire la situația terenurilor inundate aflate în proximitatea Stației de pompare a apei uzate din comuna Uriu, Aquabis S.A. dorește să aducă în atenția abonaților săi principalele cauze care conduc la funcționarea deficitară a Stațiilor de pompare a apei uzate și să informeze publicul larg cu privire la modul în care putem reduce apariția unor situații similare prin propriile acțiuni.

În vederea soluționării problemelor identificate la Uriu, echipele de intervenție ale Aquabis S.A. de la Secția Beclean s-au deplasat la fața locului. În urma verificării pompelor, s-a constatat faptul că acestea erau blocate cu reziduuri provenite din rețeaua de canalizare. Aceasta a condus la întreruperea funcționării în parametrii normali a Stației de pompare a apei uzate.

S-a intervenit atât cu utilaje specializate pentru decolmatare cât și manual, angajații noștri curățând toate componentele pompelor.

Imaginile surprinse în cadrul intervenției redau stadiul avansat de colmatare în care se aflau pompele de apă uzată, fapt care a provocat funcționarea deficitară a Stației de pompare.

În acest context, facem din nou apel la utilizatorii sistemului de canalizare și le reamintim faptul că sănătatea întregii comunități și a copiilor noștri poate fi pusă în pericol prin obturarea sistemului de canalizare cu obiecte necorespunzătoare:

  • resturi alimentare
  • șervețele umede
  • cârpe
  • scutece
  • articole de igienă personală etc

În speranța că veți înțelege corect mesajul nostru și importanța folosirii responsabile a sistemului de canalizare, vă mulțumim anticipat și menționăm faptul că fără ajutorul dumneavoastră în acest sens, este dificil să furnizăm un serviciu de canalizare care să funcționeze la standarde optime.

În cazul în care semnalați deficiențe de funcționare ale rețelei publice de canalizare sau orice altă problemă legată de furnizarea serviciilor anunțați societatea Aquabis S.A., apelând numerele de telefon de la dispeceratul central: 0263/213 117 sau 0372/742 478, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. 

CONDUCEREA AQUABIS S.A.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. La câti bani încaseaza (inclusiv din apa de ploaie), sefii de la Aquabis nu au nici un pic de respect fata de sanatatea angajatilor lor ca sa-i doteze cu niste echipament de protectie, gen manusi?
    Ca oamenii aia umbla cu mâna goala prin zoaiele tuturor, ma gândesc ca apele alea uzate sunt totusi focare de infectie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...