4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Premiul I la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, în 2018 – cucerit de Ștefania Bodescu din Bistrița!

Este o fată de bun simț. Frumoasă. Cuminte și cu minte ! Știe ce vrea. Și-a ales calea de mai demult, dovadă că la aceeași secțiune, Istoria artei  a luat mențiune la precedenta ediție… „Perseverare humanum est” – spun, amuzându-mă.

Ștefania Bodescu bate serios la porțile afirmării. Peste două luni va încheia capitolul de elev din viața sa. Termină clasa a XII-a. Firește va face studii universitare serioase și se gândește să lucreze nu numai  ca istoric al artei, dar și ca un critic al acesteia, punând în ecuație întreaga libertate de expresie a tinerei generații. Alt orizont. Altă percepție. Să recunoaștem, dar și o altă deschidere…
„Olimpiada pentru mine a fost mai mult decât premiul pe care l-am obținut – ne-a declarat Ștefania cu sinceritatea specifică vârstei – a fost un mod de a-mi măsura capacitățile și de a învăța mai mult din ceea ce îmi place. Cred că experiența aceasta îți lărgește perspectiva asupra muncii tale ca artist, indiferent de secțiunea la care participi”.

Le mulțumește părinților și dascălilor de mare dăruire și vocație care i-au format, modulat perspectiva, pentru a putea ajunge la marele succes de azi ! (Nu este nicio exagerare : din 475 de candidați naționali să vii alături de alți 26 de laureați, pe locul I e grozav! E un moment de adevărată mândrie pentru județul și municipiul nostru, pentru Școala de artă bistrițeană ce poartă numele maestrului Corneliu Baba și care se bucură de a-i avea ca dascăli pe artiștii noștri consacrați, pe plan național și internațional, citez la o primă lectură, fără intenția de a maximiza sau minimaliza pe cineva : Marcel Lupșe, Macedon Retegan, Alexandru Gavrilaș, Mircea Mocanu și Vasile Duda, nu numai istoric al artei, dar și un valoros critic al creațiilor contemporane ș.a.m.d. De aceea merită Ștefania Bodescu, cu prisosință, Sincere Felicitări!)

Ne-am despărțit cu promisiunea că ne vom revedea, după ce se liniștesc lucrurile, pentru un interviu mult mai amplu și sper definitoriu, raportat nu numai la personalitatea sa, cât și la orizontul de așteptare al tinerei noastre generații.

Bravo Ștefania Bodescu! Bravo ție, familiei tale și Școlii bistrițene de Artă – „Corneliu Baba”!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: