13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Preot, în luptă cu noroaiele, de Bobotează: „Tot ce contează cu adevărat e să îl aduci pe Hristos în casă”

În vremuri de pandemie, Călin Pop, un preot tânăr care slujește în Visuia (Beclean), a făcut tot ce a putut să ajungă la credincioșii săi de Bobotează. Nu l-au încurcat nici noroaiele, care l-au obligat să se „echipeze” cu cizme de cauciuc pentru drumul său.

„Tot ce contează cu adevărat este să îl duci pe Hristos în casa și în sufletul celor care îl așteaptă. Nimic nu contează decât atunci când omul îți surâde larg și zice: Părinte, abia am așteptat să veniți”, a precizat pe Facebook Călin Pop, un tânăr preot care slujește de câțiva ani la Visuia, în Protopopiatul ortodox Beclean.

De Bobotează nu l-a împiedicat nici pandemia, și nici noroaiele care au cuprins toate ulițele satului, să își viziteze și binecuvânteze credincioșii. Nu și-a vizitat enoriașii în vreo mașină de teren, ci și-a început misiunea dimineață, în haine preoțești și cu cizme de cauciuc, pentru a face față noroaielor.

Bucuria cu care l-au primit oamenii, a fost însă de neprețuit. Acesta și-a terminat treaba târziu și le-a mulțumit credincioșilor săi că l-au așteptat „cuminți, cu inima plină de căldură și dragoste”.

„Dar tanti, e glod mare, îți facem în casă tot câte-o tină…

Treci odată în casă, părinte. Lasă că până când îi mai veni dumneata, strângem noi toată tina. Important îi să îl aduceți pe Hristos în casă”, a reprodus preotul dialogul avut cu una dintre credincioase.

Foto: Călin Pop

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...