-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Preot, în luptă cu noroaiele, de Bobotează: „Tot ce contează cu adevărat e să îl aduci pe Hristos în casă”

În vremuri de pandemie, Călin Pop, un preot tânăr care slujește în Visuia (Beclean), a făcut tot ce a putut să ajungă la credincioșii săi de Bobotează. Nu l-au încurcat nici noroaiele, care l-au obligat să se „echipeze” cu cizme de cauciuc pentru drumul său.

„Tot ce contează cu adevărat este să îl duci pe Hristos în casa și în sufletul celor care îl așteaptă. Nimic nu contează decât atunci când omul îți surâde larg și zice: Părinte, abia am așteptat să veniți”, a precizat pe Facebook Călin Pop, un tânăr preot care slujește de câțiva ani la Visuia, în Protopopiatul ortodox Beclean.

De Bobotează nu l-a împiedicat nici pandemia, și nici noroaiele care au cuprins toate ulițele satului, să își viziteze și binecuvânteze credincioșii. Nu și-a vizitat enoriașii în vreo mașină de teren, ci și-a început misiunea dimineață, în haine preoțești și cu cizme de cauciuc, pentru a face față noroaielor.

Bucuria cu care l-au primit oamenii, a fost însă de neprețuit. Acesta și-a terminat treaba târziu și le-a mulțumit credincioșilor săi că l-au așteptat „cuminți, cu inima plină de căldură și dragoste”.

„Dar tanti, e glod mare, îți facem în casă tot câte-o tină…

Treci odată în casă, părinte. Lasă că până când îi mai veni dumneata, strângem noi toată tina. Important îi să îl aduceți pe Hristos în casă”, a reprodus preotul dialogul avut cu una dintre credincioase.

Foto: Călin Pop

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...