25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Preotul Tudor Mudure: „Copiii și mamele din Ucraina vin la biserică, se închină, plâng în momentele importante ale Sfintei Litughii”

Prezent la Bistrițeanul Live, preotul Tudor Mudure a vorbit și despre copiii și mamele din Ucraina pe care Biserica Ortodoxă îi găzduiește la centrul de tineret din Sîngeorz-Băi. Acesta a adezvăluit că mulți vin la biserică, se închină și sunt emoționați până la lacrimi în momentele importante ale Sfintei Liturghii.

Biserica Ortodoxă a început să cazeze mame și copii din Ucraina care fug din calea războiului încă din februarie. În Bistrița-Năsăud, Biserica Ortodoxă a pus la dispoziția lor centrul de tineret de la Sîngeorz-Băi.

Prezent la Bistrițeanul Live, preotul Tudor Mudure a vorbit despre mamele și copiii cazați la Sîngeorz-Băi și legătura pe care aceștia au legat-o cu biserica.

„Copilașii și mămicile de acolo s-au atașat atât de mult de noi, încât au venit și vin la Biserică. Și chiar au lăsat pomelnic în limba lor. Am spus Doamne tu știi ce scrie aici, contabilizează-le cum știi mai bine și ajută-i pe oamenii aceștia și mângâie-i pe oamenii aceștia. Se închină. Slujba este asemănătoare cu a lor și înțeleg  și chiar plâng în momentele importante ale Sfintei Liturghii. Este emoționant și pentru ei, dar și pentru noi”, a precizat Tudor Mudure.

Acesta a mai spus că copilașii cazați acolo au vrut să învețe să facă brățări cu steagul țării lor, pentru a le putea trimite părinților care au rămas acasă și luptă să-și apere țara.

Emisiunea la care a fost prezent preotul Tudor Mudure o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...