2.4 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

Prețul Covidului: Aproape 7 milioane lei pentru concedii medicale în 2021!

Vilhelm Szekely, directorul CAS BN, a explicat că anul trecut s-au plătit concedii medicale de 10 milioane de euro. Anul acesta, plata pentru concediile survenite în urma infectării cu Sars-Cov-2, a ajuns la aproape 7 milioane de lei.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, directorul CAS BN a expus câteva date privind concediile medicale acordate de instituție.

Anul trecut, că e cel mai recent an, am plătit concedii medicale de peste 50 de milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro”, a explicat Vilhelm Szekely.

Dintre aceștia, puțin peste un milion de lei au mers către cei depistați cu COVID. În 2020 au fost peste 3.000 de carantinați.

În top 10 cele mai multe solicitări de concedii medicale, pentru anul 2020, locul doi îl ocupă Spitalul Județean de urgență Bistrița, dar apare și serviciul SAJ, Primăria Bistrița și spitalul din Năsăud.

Valoarea concediilor medicale plătite până la final de septembrie 2021 se ridică la peste 40 de milioane de lei. Și, deși numărul de persoane carantinate în 2021 a scăzut, plata concediilor în urma infectării cu COVID a ajuns la aproape 7 milioane de lei.

În ceea ce privește TOP 10 firme/instituții ce au solicitat concedii medicale, rămân aceleași ca și în 2020. Doar sumele ce trebuie plătite diferă.

Atât cei de la CAS BN cât și de la DSP BN au recunoscut că sunt persoane care au beneficiat de concedii medicale deși NU erau bolnavi. Aceștia doar erau în carantină din cauza aparținătorilor infectați.

Totuși, nu există o statistică a celor ce au beneficiat de aceste concedii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...