Prima etapă de asfaltare, finalizată! Contractul pentru Decebal- Andrei Mureșanu- Năsăudului, semnat!

0
1431

Zeci de străzi au fost programate pentru a fi asfaltate, în acest an. Prima etapă a fost finalizată. Au mai rămas doar 16 străzi care se vor ”înfrumuseța”. Iar ruta spinoasă ”Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului” se va realiza pe fonduri europene, contractul fiind deja semnat. CE lucrări sunt prinse:

În programul de asfaltare din bordură în bordură, pentru anul 2020, au fost prinse 50 de străzi din municipiu.

S-au finalizat lucrările de asfaltare a primelor 34 de străzi din cele 50 promise anul acesta! Odată cu turnarea asfaltului pe străzile Nicolae Drăgan și Romană, am încheiat prima etapă a asflatărilor din acest an. În scurt timp se vor ridica toate gurile de canal la nivelul carosabilului, se vor înlocui capacele de canalizare și grătarele de pluviale pe toate cele 34 de străzi asfaltate” a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

Pe celelalte străzi se vor realiza și piste pentru bicicliști. Așa că prima dată trebuie făcute pisetele și apoi asfaltarea.

Următoarele 16 străzi pe care le vom asfalta în acest an, fac parte și din proiectul ”Piste pentru Cicliști”, a cărui lucrări vor începe în scurt timp după finalizarea licitației ptr. desemnarea constructorului. Pe măsură ce pistele pentru cicliști vor fi finalizate, vom intra pe fiecare stradă cu lucrările de asflatare” a explicat Niculae.

O altă veste bună e că traseul spinos ”Bulevardul Decebal- Andrei Mureșanu – Năsăudului” se va mderniza pe fonduri europene. Contractul de finanțare a proiectului de 10,5 milioane euro s-a semnat în urmă cu două săptămâni.

CE lucrări sunt prevăzute:

  • realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, pornind de la fundația drumului;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe b-dul Decebal, de la Motovelo la Hală;
  • realizarea pistelor pentru biciclete pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea iluminatului public cu sistem de telegestiune și îngroparea rețelelor electrice;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații);

Bistrița merge înainte!” a concluzionat viceprimarul Bistriței, Cristian Marius Niculae.