28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

VIDEO: Record. Un proiect al Primăriei din Năsăud, scos la licitație de 8 ori. „Legea achizițiilor publice trebuie schimbată!”

Până nu se va schimba Legea achizițiilor publice, lucrurile vor merge foarte prost în România. Legea pare să fie împotriva dezvoltării comunităților – consideră primarul Mircea Romocea.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, Mircea Romocea, primarul din Năsăud, s-a referit și la legea achizițiilor publice.

Mulți agenți economici participă la licitații, ajung să depună contestații – iar de aici lucrurile se lungesc foarte mult. „Cred că de aceea în România nu se întâmplă mare lucru. Mă refer aici la investiții mari – autostrăzi, construcții importante finanțate prin Programul Operațional de Investiții mari. Pentru că Legea achizițiilor publice este neprietenoasă cu românii și România. În mod obligatoriu ar trebui schimbată”, a punctat Mircea Romocea.

Primarul a remarcat că apetitul agenților economici pentru lucrări a scăzut foarte mult. Cel puțin pe zona de construcții. Unul dintre proiectele derulate în Năsăud a fost scos la licitație de 8 ori. E vorba de Creșterea eficienței energetice la 9 blocuri din cele 64 din Năsăud.

Contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2017, cu mare tam-tam, în timpul guvernului Tudose. Au trecut de atunci trei ani în care nu s-a întâmplat nimic, a mai spus Mircea Romocea.

Alte probleme ale administrației din Năsăud puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F1234955193513446%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...