6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Prima parcare etajată din Bistrița ar putea să apară pe CR Vivu

Primăria Bistrița a cerut aviz de mediu pentru construirea unei parcări etajate. Aceasta ar putea fi ridicată pe strada CR Vivu. Ar avea aproximativ 100 de locuri.

În luna iulie 2022, Primăria Bistrița a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru realizarea primei parcări etajate din municipiu.

Conform documentației depuse, parcarea de pe strada CR Vivu, colț cu strada Ion Minulescu, ar avea următoarele caracteristici:

 • „Terenul care face obiectul proiectului este în suprafață de 1800 m2, identificat cu CF nr. 89452, are o suprafață plană, cu declivități mici pe întreaga suprafață;
 • accesul pe terenul studiat se va face din strada Constantin Roman Vivu/Ion Minulescu;
 • prin proiect se propune construirea unei clădiri având regim de înälțime D+P, construcție care va cuprinde toate spațiile funcționale necesare și amenajarea spațiului adiacent acesteia. Accesul autovehiculelor pe terasa circulabilă se va realiza printr-o rampă cu dublu sens amplasată pe latura nord-estică a construcției și pe care se va realiza parcarea mașinilor:
  • La demisol se vor amenaja un număr de 46 locuri de parcare, accesul auto se va realiza în pantă, iar accesul pietonal pe spațiu destinat circulației pietonilor.
  • La parter se va amenaja un număr de 47 locuri de parcare, accesul auto se va realiza în pantă, iar accesul pietonal pe spațiu destinat circulației pietonilor” se arată în cerere.

Conform aceluiași document, pe suprafața de 1.800 m2 se vor realiza:

 • parcarea propriu-zisă – 1028,8 m2;
 • alei pietonale – 65,0 m2;
 • alei auto – 410,2 m2;
 • spațiu verde propus – 290 m2;
 • loc pentru pubele deșeuri – 6 m2;

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. buhahahah o uratenie de metal, primaria si conducerea din bistrita nu e capabila sa faca o parcare subterana, aceste parcari supraterane sunt temporare si cu timpul ruginesc, primaru cu acesti alesi locali ar trebui sa se orienteze dupa planuri mai complexe prin care sa faca parcari subterane cu mai multe locuri de parcare si aceste locuri de parcare sa se fie in zone precum, big, stefan, han, cerbu, imparatu traian, dupa ce se construiesc aceste parcari subterane sa se inchirieze la oamenii ce locuiesc in zona si nu numai pe o taxa lunara sau anuala. Aceste parcari subterane ofera si locuri de munca(paznic, oameni la curatenie si mentenanta), e un profit pe lunga durata trebuie doar gandit un pic mai bine treaba, si ar oferi si multe strazi inchise si se pot reamenaja ca spatii de joaca sau spatii verzi 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...