-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Primaria Bistrita confirmă: A alocat 500.000 lei pentru Gala UNITER la Bistrița! Rămâne secret pe ce s-au dat banii

Într-un răspuns oferit Bistrițeanul.ro, Primăria Bistrița confirmă faptul că a alocat pentru Gala Uniter 500.000 de lei. Instituția a refuzat însă să pună la dispoziție defalcat cheltuielile.

Bistrițeanul.ro a trimis o solicitare Primăriei Bistrița, în care i se solicita instituției să ofere informații despre costurile Galei Uniter, care a avut loc săptămâna trecută la Palatul Culturii. Asta după ce șeful Centrului Cultural Municipal Gavril Țărmure a refuzat să dea detalii despre suma alocată de instituția pe care o conduce.

În răspunsul oferit de Primăria Bistrița se confirma faptul că instituția a alocat 500.000 de lei pentru Gala Uniter, sumă vehiculată și de Gavril Țărmure într-un podcast. Detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

„Vă comunicăm că prin bugetul aprobat pentru anul în curs a fost repartizată suma de 500.000 de lei. Facem precizarea că suma de 500.000 de lei a fost inclusă în bugetul Centrului Cultural „George Coșbuc” structura de specialitate a Primăriei municipiului Bistrița, care a organizat în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România acest eveniment. Bugetul total al galei a fost completat cu sume allocate de Uniunea Teatrală din România, precum și sponsorizări ale partenerilor anunțați de organizatori”, se arată în răspunsul remis de Primăria Bistrița.

Instituția nu spune nimic despre cheltuieli defalcat. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Mihai Ruști acest lucru n-ar fi posibil din cauza clauzelor de confidențialitate din mai multe contracte semnate de Primăria Bistrița cu diveriți prestatori de servicii, inclusiv cu artiștii prezenți.

Cum s-a văzut Gala Uniter, cel mai mare eveniment dedicat teatrului românesc, la Bistrița în materialele de mai jos:

Gala UNITER i-a lăsat reci pe bistrițeni! Scaunele au rămas goale în fața Palatului Culturii

ZVONOTECĂ – Joac-o pe asta, fratemeleu! Cică politicienii și șefii de instituții au fost chemați de… decor la gala UNITER, în ultima clipă, să ocupe scaunele goale!

PUNITER

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...