SURPRIZĂ: Primăria Bistrița a RETRAS cererea de faliment pentru Hotel Metropolis

1
3790

Surpriză! Primăria Bistrița și-a retras în instanță cererea prin care solicita falimentul Hotelului Metropolis, singurul de 5 stele din oraș. O zi mai târziu, judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus suspendarea deciziilor de impunere reprezentând datoriile pe care le-ar avea unitatea de cazare către Primăria Bistrița.

Ieri dimineață, Primăria Bistrița a retras cererea prin care solicita falimentul Hotelului Metropolis, înaintată Tribunalului Specializat Cluj, care judecă dosarul de insolvență ce vizează Metropolis Grup.

Tot ieri, Tribunalul Specializat Cluj trebuia să se pronunțe asupra cererii de intrare în faliment formulate de Primăria Bistrița. Judecătorii clujeni au amânat pronunțarea asupra cererii, până când vine cu o soluție în acest caz Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud au venit astăzi cu o soluție, dând dreptate reprezentanților societății Metropolis Grup. Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus suspendarrea executării deciziilor de impunere, în limita valorii debitului total în cuantum de 701.246 de lei.

Funcționarii Primăriei Bistrița au calculat greșit datoriile

Decizia judecătorilor nu este greu de înțeles, având în vedere faptul că Bistrițeanul.ro a identificat o serie de erori ale calculelor efectuate de Primăria Bistrița.

De exemplu, prin cererea de plată formulată în cadrul dosarului de insolvență, Primăria Bistrița spune negru pe alb că Metropolis Grup nu avea obligații restante față de bugetul local, înainte de data deschiderii procedurii de intrare în insolvență – 22.09.2017.

După care, dintr-o dată, sunt găsite noi debite si noi accesorii, dobânzi și penalități, calculate… retroactiv.

De exemplu, impozitul auto a fost calculat eronat începând cu anul 2018, fiind impozitate  autoturisme care au fost radiate din parcul auto al societății, dar și autoturisme care nu au fost înmatriculate pe societatea Metropolis Grup SRL.

Absolut ciudat, trecut la impozit a fost și apartamentul care a fost înstrăinat anul trecut, în decembrie. Mai mult, deși la ultimul etaj al hotelului există două apartamente cu aceeași suprafață utilă, culmea, acestea sunt impozitate diferit de Primăria Bistrița.

Bistrițeanul.ro arăta în urmă cu două zile cum Primăria Bistrița cerea pentru – prima dată în istoria sa – falimentul unei firme private, în baza unei datorii formate din mai multe tipuri de taxe și impozite locale.

Asta în condițiile în care firma respectivă achitase deja o sumă consistentă imputată de Primăria Bistrița. Mai mult, municipalitatea solicita și numirea lichidatorului judiciar Ioja Paula Sabina. Se pare că tot ieri și Ioja Paula Sabina a renunțat să fie numită lichidator judiciar în acest caz, cum solicita expres Primăria Bistrița.

Întreaga poveste o puteți citi mai jos:

SUSPECT: Primăria Bistrița INSISTĂ să ceară falimentul singurului hotel de 5 stele din oraș

1 COMENTARIU

 1. Oare cine sunt acei faimoși juriști și economiști?
  Cei ținuți de Crețu în brațe și acuma au trecut în brațele lui Turc?
  Eu sunt șocat, cum nu răspunde nimeni?
  La fel și cu statia de asfalt, cine a răspuns?
  Drept premiu turc și a trimis juriști lui Crețu sa se lupte cu madam șefa arhitecta și uite așa am rămas în continuare cu haosul în oraș.
  De aceia n am sa mi mai pun stampila pe acest primar și mutulică de hangan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.