14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Primăria Bistrița va „da” parcările nerezidențiale unor societăți comerciale! Nu e singurul serviciu ce va fi externalizat

Municipalitatea intenționează să externalizeze din responsabilități. Spre exemplu, parcările cu plată din oraș vor fi date unei societăți comerciale. „E timpul să nu mai consume bani, ci să producă!”, a declarat Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc a prezentat ieri noua organigramă a Primăriei Bistrița. Se desființează 52 de posturi, dar nu se dau oameni afară. Totuși, în urma reorganizării direcțiilor și serviciilor, scad – cu 3 milioane de lei – cheltuielile cu salariile.

PARADOXUL noii organigrame a Primăriei Bistrița: Teoretic dispar 52 de posturi, practic încă se fac angajări

Mai mult, edilul a anunțat externalizarea unor servicii.

Unele servicii vor fi externalizate astfel încât ele să NU mai consume bani, ci să producă”, a explicat Ioan Turc.

Cum se va face acest lucru? Municipalitatea ia în calcul fie un parteneriat public – privat, fie înființarea de societăți comerciale cu asociat unic Consiliul Local Bistrița.

Pentru viitorul apropiat și mediu, voi propune o restructurare mai amplă care va viza constituirea unor societăți comerciale care vor gestiona pe criterii economice o serie de activități cum sunt:

 • piața nouă din Decebal după edificare
 • publicitatea stradală după ce vom monta toate panourile de afișaj electronic pe care le avem cuprinse în planul de investiții și după ce vom monta noile stații de autobuz, care vor fi dotate cu panouri de afișaj electronic
 • activitatea de agrement după ce vom construi complexul de agrement din zona Mecanica
 • parcările nerezidențiale după construirea parcărilor etajate, pentru două fiind deja în procedură de achiziție și mai sunt încă șapte în portofoliu
 • concesionarea serviciului public Spații verzi la fel cum a fost concesionat serviciul public de transport, etc.

„Astfel, activitățile pe care astăzi Primăria le gestionează, dar care au un conținut economic, vor fi externalizate prin constituirea de societăți comerciale cu unic asociat Consiliul Local. Vom studia și oportunitatea unor parteneriate, astfel încât ele să nu mai consume bani, ci dimpotrivă, să aducă bani. Vor fi gestionate de către o entitate comercială. Apreciez că este formula cea mai corectă pentru ca aceste activități, acum interne ale Primăriei, să funcționeze așa cum se cuvine”, a declarat Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Adica primaria a facut parcari din banii mei de impozite si acum o da la unul sa ma jupuiasca si el!!!!
  NISTE HOTZI PERRSI
  DE CE NU MI FACI O SPALATORIE SI MIE SA MA OCUP DE EA?
  PARTIE ATI FACUT LA PRETEN

 2. Privatizarea anilor 90 se transforma în externalizarea serviciilor anilor 2023….parcările deja construite, pe bani publici, date în administrație unor privați (de partid) care doar colectează nu mai au de făcut investiții, ci doar de luat banii de la fraierii care le-au plătit când s-au făcut prin taxe și impozite!!! Mizerabila gândirea asta liberal/tepuitoare. Parca liberalismul era despre investițiile privatilor nu despre transformarea bunului public în privat si tepuirea cetățenilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?