FOTO – În așteptarea unei reabilitări serioase, Primăria Bistrița își pierde…tencuiala!

1
611

Clădirea principală a Primăriei Bistrița arată tot mai jalnic cu fiecare an. În așteptarea proiectului de reabilitare, clădirea municipalității își pierde până și tencuiala.

Despre reabilitarea clădirii principale a Primăriei Bistrița se vorbește încă din toamna lui 2021. Atunci se căuta o firmă care să se ocupe de expertiza tehnică, studiu de fezabilitate și alte documentații.

De atunci mare lucru nu s-a mai făcut, deși clădirea construită între secolele al XVI-lea și al XIX-lea ar avea probleme structurale, după cum susțin și reprezentanții Primăriei Bistrița:

„Datorită degradării în timp a construcției și a intervențiilor nesupravegheate, clădirea prezintă probleme structurale care pot fi sintetizate după cum urmează: la fațadele clădirii sunt prezente infiltrații de apă și igrasie, degradarea elementelor de arhitectură și a tencuielilor, pereții structurali prezintă crăpături și fisuri. Planșeul peste pod prezintă o flexibilitate ridicată și semne de îmbătrânire ale materialului lemnos. Balconul de circulație este realizat din lemn și prezintă degradări, șarpanta din lemn prezintă degradări importante ale structurii de rezistență”, spuneau în 2021 reprezentanții municipalității.

Și fostul primar Ovidiu Crețu lua în calcul reabilitarea celor trei clădiri interconectate și chiar a realizat studiile necesare, însă proiectul n-a mai fost materializat, iar studiile au trebuit refăcute.

Până una alta, clădirea principală a Primăriei Bistrița arată jalnic, începând să își piardă din tencuială.

1 COMENTARIU

  1. Cu misgrup si sa dureze vreo 14 ani sa simta si primaria ce simtim noi in oras…si nici atunci sa nu fie gata…sa se sature angajatii primariei de asa firma si sa se ceara la pensie toti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.