3.7 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Primăria Bistrița visa la un tren urban cu mai multe stații de-a lungul orașului

Primăria Bistrița visa la un tren urban, care să ruleze pe șinele de cale ferată care străbat municipiul. Întrucât nu s-a găsit niciun mijloc de finanțare, municipalitatea a lăsat în aer proiectul.

Anul acesta s-a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru un proiect cel puțin inedit. Primăria voia ca șinele de cale ferată să fie folosite de un tren urban, care să ajute bistrițenii să se deplaseze mai ușor dintr-un loc în altul.

„Municipalitatea își propune înlesnirea transportului în municipiu și zonele adiacente prin achiziția materialului rulant pe linia existentă și realizarea mai multor stații care să facă legătura cu transportul comun rutier”, se arată în proiectul de rectificare bugetară votat de consilieri luna trecută.

Se pare că Primăria Bistrița nu a identificat o finanțare în acest sens, așa că suma deja alocată pentru proiect a fost redistribuită spre alte zone.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. „Vorba multă…sărăcia omului”. Nu-i prima dată când primarul Ioan Turc promite marea cu sarea după care nu se vede nimic concret. Astfel, pren luna martie, 2021 intr-o conferintă de presă Ioan Turc vorbea foarte hotarât despre un proiect prin care Primăria Bistrița vrea să acceseze fonduri europene pentru trenul urban: „Vom depune, tot pentru susținere cu bani europeni, un proiect de tren urban, care poate deveni și tren metropolitan, pentru că avem infrastructura căii ferate. Voi avea discuții cu primarii din localitățile învecinate, știți că zona metropolitană acoperă o suprafață de 30 de kilometri de la punctul zero, care e la noi centrul Bistriței. Sunt categoric lucruri care ne preocupă”. Iată că la mai putin de un an si jumătate astfel de lucruri „nu ne mai preocupă”.

  2. Mai trebuiau nișe bani pt niște studii?.Nenorociții ăștia nu sunt în stare să întrețină niște drumuri banale din oraș iar ei visează la cai verzi.O rușine acești „politicieni” de nk😡

  3. Ioi ioi ioi, Boc cel mic care ești, vrei metrou??!! Fugiți măi de la ferestre!! Azi mâine poate vrei și Festival Antal! Vise, vise! Cu 100 mii poate cumperi două cărucioare de alea că în Stan și Bran cu sistem bielă-manivelă!! Și am rezolvat problema transportului public în oraș! Că tot sunt bombardate toate străzile! Poate cumpărăm și vreo câteva bărci!! Că și valea doară străbate tot orașul!! E drept acuma e cam scăzut nivelul apei, cu seceta asta! Da vine toamna, incep ploile, creste nivelul apei, taman când trebuie, pe când începe școala!!

  4. Dupa vorbele primarului trebuia sa avem multe pana acum: numar redus al angajatilor primariei, mai multe locuri de parcare, statie de mixturi asfaltice, autobuze electrice, statii electrice pentru incarcarea autovehiculelor, politia locala patruland orasul cu masini electrice, centralele termice vechi demolate si multe altele dar e prea inapt sa realizeze complet macar o chestie din cele spuse anterior. Inca doi ani mai trec si sper ca de rusine pentru rezultatele obtinute, nici sa nu mai candideze la primarie. Oricum nu-l mai voteaza nimeni…

  5. Modificati ” mersul trenurilor catre Bargau „… si faceti-l ” TREN URBAN „, cu regim de functionare 24 din 24 de ore… la intervale de circa 30 minute … care sa opreasca in regim de ” tramvai „… ( si cu pretz de tramvai ) … la toate intersectiile caii ferate cu strazile si drumurile dintre Staia CFR Bistrita si Statia CFR Bistrita Bargaului . Veti fi uimitzi cata lume va circula cu acest ” tren urban „… si care va fi o solutie foarte buna ptr descongestiuonarea traficului urban cu autobuzele, maiales care tranziteaza zonele aflate in ” lucru ” … ! Demult trebuia facuta asta . Planificati ” intalnirea ” dintre garnituri… undeva la o statie de ” mijloc „… unde sa montati o cale ferata de varianta ( daca nu exista ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...