13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Primăria Năsăud își recuperează două străzi, piața și o bază sportivă, cerute în instanță de Uniunea Comunelor Grănicerești

Veste bună pentru Primăria Năsăud chiar de 1 februarie! Instituția a câștigat procesul în care Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene cerea mai multe imobile și terenuri situate în Năsăud. Printre ele se numără o parte din două străzi, o bază sportivă și chiar piața agro-alimentară.

Dorin Vlașin, primarul orașului Năsăud a dezvăluit într-o emisiune la Bex Tv, faptul că instituția a câștigat procesul în care se judeca cu Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene.

Contactat de Bistrițeanul.ro, Dorin Vlașin a precizat că procesul a început în 2009, iar sentința definitivă a venit tocmai în 1 februarie anul în curs, la Curtea de Apel Mureș, după mai bine de 12 ani.

Au fost cerute în instanță baza sportivă Progresul Năsăud, parte din străzile Vasile Nașcu și Miron Cristea, piața agro-alimentară și o fostă sală de judo. Toate au fost cerute în natură.

Deși a pierdut aceste bunuri, Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a primit și o veste bună odată cu această sentință. Practic Curtea de Apel Mureș îi recunoaște ca reali moștenitori ai grănicerilor, calitate care îi va ajuta în celelalte procese, dar și în administrarea bunurilor pe care le au în posesie.

„Nu am putut face investiții cu aceste obiective, doar s-au întreținut perioada aceasta. Am scăpat de ce-a fost mai rău. Acum încercăm să mai prinde ce fonduri mai putem pentru modernizarea lor. La piața agro-alimentara demarăm de urgență  întocmirea unui SF să putem moderniza prin fonduri POR, la baza sportivă sperăm la finanțare de la Compania Națională de Investiții. Cumva trebuie să recuperăm repede, cât ne permite timpul. Pentru noi e o veste foarte bună”, a declarat Dorin Vlașin pentru Bistrițeanul.ro.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Oare ne puteți spune cine sunt beneficiari Uniuni Grănicerești?? Pt ca noi Năsăudenii care am avut Străbunici Grănicer, nu știu sa fi primit vrun cent!!
    Ori și aici ca pretutindeni, moștenitorii sunt bucureșteni

  2. Oricum la Năsăud eficienta muncii e 0, chiar cu primarul asta sau cu Romocea…. Ca idee, 6 oameni de la Spatii Verzi Năsăud au descarcat la Biblioteca „Veronica Micle” o Dacie papuc cu lemne… În mai bine de 1 ora!!! 6 bărbați în putere!!!
    Ca să nu mai zicem ca au întrat cu papucul pe trotuar sa fie exact în fata ușii, au obturat trecerea pietonilor și întrarea la OCPI….
    Nimic nu i-a deranjat sau impresionat sa se grăbească… Nimic… Lentoare, povesti, fumat… Cred ca pariau cine incape sa treacă pe lângă masina și cine nu, cine cade și cine nu, cine se freacă mai tare de mașină sau de perete…
    Asta e nasaudul anului 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...