4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Primarii, pregătiți să preia în administrare taberele școlare lăsate în paragină de Ministerul Tineretului și Sportului în bătătura lor

Primarii din mai multe comune unde există tabere școlare sunt pregătiți să le preia în administrare, să le pună la punct și să le pună la dispoziția tinerilor și elevilor. Informația a fost confirmată și de președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Dintre toate taberele școlare din județ, mai este funcțională doar cea din orașul-stațiune Sîngeorz-Băi. Celelalte au fost lăsate în paragină, având nevoie de ample lucrări de modernizare și reabilitare.

Taberele școlare sunt administrate de Direcția de Sport și Tineret, care în momentul de față se află în plin proces de divizare. Ministerul Tineretului și Sportului este dispus să le ofere în administrare autorităților județene și locale, cu condiția să se ocupe de revitalizarea lor.

Se pare că mai mulți primari din județ sunt interesați să le preia și să le modernizeze. Informația a fost făcută publică de președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Acesta a precizat și că instituția pe care o conduce vrea să preia inclusiv o clădire de pe Bulevardul Independenței, din municipiu, unde a funcționat o tabără școlară. Aceasta va fi reabilitată.

„Avem o tabără la Colibița, pe care vrea să o preia Primăria Bistrița Bârgăului. Sunt taberele de la Telciu și Fiad, pe care vrea să le preia Primăria Telciu. Sunt taberele de la Șanț, pe care le vrea Primăria Șanț și taberele de la Sîngeorz-Băi, pe care vrea să le preia Primăria Sîngeorz-Băi”, a spus Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Emisiunea la care a fost invitat președintele Consiliului Județean Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...