-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Primăriile PSD dau Spitalului Județean banii alocați de Guvern

Deși dezamăgiți de modul în care Guvernul Câțu a împărțit banii din fondul de rezervă pentru echilibrarea bugetelor locale, primarii PSD din județ vin cu o idee genială. Vor începe demersurile pentru a putea aloca acele cuantumuri ale sumelor primite către Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul conferinței de presă a PSD Bistrița-Năsăud.

Gestul primarilor PSD se bazează pe situația existentă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aproape sufocat de numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă. De asemenea, în contextul scumpirilor anunțate, unitatea are nevoie de fonduri pentru plata utilităților, pentru medicamente și servicii medicale de calitate. Suma care urmează a fi redirecționată depășește 1, 063 milioane lei.

Ați văzut și dumneavoastră importanța pe care a acordat-o Guvernul Câțu comunităților locale pe care le gestionăm. Ca atare, la propunerea unui coleg primar, am luat o decizie… Aceste firmituri alocate comunităților locale pot avea o valoare importantă dacă le punem împreună. Și atunci, am decis ca toate aceste sume să le alocăm Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Începând de mâine, toți primarii PSD începem demersurile de emitere a hotărârilor de consilii locale de rectificare a bugetului. Și cuantumul sumelor care ne-au fost alocate de la Guvern, noi le vom redirecționa spre Spitalul Județean Bistrița-Năsăud. Cred că așa îi putem ajuta cel mai mult pe conjudețenii noștri.

Ați văzut și dumneavoastră cum circulă salvările în fiecare zi. Fiecare comunitate are o grămadă de pacienți în spital, iar dacă noi primarii punem mână de la mână, putem da un ajutor important Spitalului județean Bistrița.

Îi invit și pe primarii de la celelalte partide să se alăture demersului nostru. Așa am putea sprijini comunitățile locale”, a declarat primarul Romeo Florian, secretar general al PSD Bistrița-Năsăud.

Prin gestul lor, primarii PSD își doresc să contribuie la susținerea financiară pentru plata energiei electrice, a energiei termice și a altor cheltuieli care se fac la Spitalul Județean Bistrița. Inițiativa primarilor PSD este absolut legală și se va face în baza Art.199, al. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății republicată, care spune că  autoritățile publice locale pot participa la finanțarea acestor tipuri de cheltuieli. Ședințele de consilii locale pentru aprobarea rectificării bugetelor vor fi urmate de viramentele sumelor spre spital.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: