2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

FOTO – A-nceput șantierul! Start lucrări Linia Verde pe strada General Grigore Bălan!

Lucrările la Linia Verde au început. O parte a străzii General Grigore Bălan a fost deja închisă circulației pentru lucrările de frezare.

Municipalitatea anunța la începutul acestei săptămâni că traficul pe strada General Grigore Bălan va fi îngreunat în perioada 4 octombrie – 3 decembrie 2021.

Tronsonul la care făcea referire este cel cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu strada Bistricioarei până la cel de la intersecția cu Petre Ispirescu.

Totuși, lucrările au început DOAR azi. S-a închis tronsonul de drum, iar de dimineață bună, utilajele care deja fuseseră aduse în zonă, au început să frezeze.

Acest proiect de mobilitate urbană care să reducă poluarea și să străbată orașul de la un capăt la altul a fost promis încă din 2018.

Traseul LINIA VERDE:

  • Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara

va fi operat cu vehicule electrice pentru care se amenajează un depou pentru staționare, încărcare și mentenanță, stații de încărcare și dispecerat pentru managementul traficului.

Proiectul în  valoare de 12,8 milioane de euro a fost semnat la începutul anului 2019.

Cu toate aceste detalii puse la punct, firmele nu s-au înghesuit la licitații.

Anul 2020 a fost unul mort, iar noua administrație a orașului a preluat ca moștenire și acest proiect. Odată cu preluarea lui, au fost făcute publice și… problemele:

În luna aprilie a acestui an, Ioan Turc anunța faptul că se va intra în șantier „în curând”. Ioan Peteleu intervenise în acel moment în discuție, explicând că cea mai spinoasă porțiune va fi cea de pe strada General Grigore Bălan.

Se pare că administrația locală a decis, într-un final, să înceapă EXACT cu această porțiune, la cinci luni distanță de la declarațiile respective.

Ne vom concentra pe problemă. Nu suntem scamatori, dar vom veni cu soluții de ameliorare, cu variante alternative care să ajute oamenii să treacă peste o perioadă care va dura circa doi ani de zile.

Ne gândim și la deschiderea altor axe. De exemplu, una dintre ele se referă la o legătură între strada Colibiței și strada Lucian Blaga. Am în vedere un proiect care cred că ar ajuta la rezolvarea în parte a problemei”, explica Turc la acea dată.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Niste incompetenți imbecili în frunte cu Turc,păi toate străzile sunt varza,tu visezi lini verzi și autobuze electrice iar noi ne rupe mașinile prin oras,politruc jalnic rusine îmi provocați scârba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...