6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Primăriile, sprijinite cu mai mulți bani pentru cadastrul general

Primăriile vor primi mai mulți bani dacă pun la punct cadastrul general. Deja 5 primării, printre care și reședința de județ, au beneficiat de sume mai mari pentru astfel de lucrări.

În această săptămână, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996. S-a modificat și art.121 din Legea fondului funciar 18/1991, care prevede, printre altele, creșterea costului decontat de către ANCPI primăriilor.  Suma crește de la 60 de lei cât era la început în Programul Național de Carte Funciară și Cadastru General, la 302 lei în situația intravilanului.

Deputatul Bogdan Ivan a explicat că primarilor care vor începe să execute lucrări de  cadastraru din resurse proprii vor parte din banii înapoi. Asta imediat ce vor depune un sector cadastral. Contribuția lor directa ar urma să fie una infinit mai mică decât cea care era până în momentul de față.

Aceste amendamente au fost votate de Comisia Juridică a Camerei Deputaților și urmează votul în plen. Sperăm ca ea să fie votată și să intre în vigoare cât mai curând. După ce intrăm în noua sesiune parlamentară din luna septembrie. Am ținut foarte mult să punctez acest aspect care va reuși să dea o șansă reală comunităților din Bistrița-Năsăud să facă cadastrul general. Astfel încât primăriile să știe foarte clar ce au în patrimoniu. Oamenii să știe foarte clar ce au în patrimoniu. Oamenii să știe foarte clar atunci când vor să acceseze o finanțare europeană…” , a declarat deputatul PSD de Bistrița Năsăud, Bogdan Ivan.

Potrivit parlamentarului bistrițean, în prezent, cinci comunități din județul nostru ar fi beneficiarele efectelor acestor amendamente. Acestea sunt municipiul Bistrița și comunele Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei și Ilva Mică.  Dacă legea va fi votată în sesiunea de toamna a Camerei Deputaților, primăriilor le vor fi rambursați banii inverstiți din bugetul propriu în lucrările de cadastru general.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!