18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Primarul comunei Urmeniș: „Supraviețuim și fără fonduri de la CJ. Aduc bani de-acasă și tot nu închidem primăria”

Dumitru Tomșa, primarul din Urmeniș, comună care a primit suma cea mai mică la prima împărțire de fonduri a Consiliului Județean din acest an spune că este „pedepsit” de președintele Radu Moldovan prin aceste alocări. În ciuda sumei mici, Dumitru Tomșa spune că unitatea administrativ teritorială condusă de el deja de mai multe mandate supraviețuiește și fără aceste fonduri.

Luna aceasta, Consiliul Județean a împărțit aproape 33 de milioane de lei primăriilor din județ, reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an.

Cea mai mică sumă, de doar 200.000 de lei a revenit Urmenișului. Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că această comună este cea mai privilegiată din mandatul său, întrucât acolo se derulează un proiect în valoare de 4 milioane de euro.

Este vorba despre modernizarea unui drum județean, care merge de la Delureni și ajunge la Silivașul de Câmpie.

Despre alocările din acest an, primarul comunei Urmeniș, Dumitru Tomșa spune că și-a atras antipatiile lui Radu Moldovan când n-a vrut să meargă în partidul său, iar de atunci, alocările „modeste” se țin lanț. Potrivit primarului, anul trecut, comuna Urmeniș a primit doar 50.000 de lei, în condițiile în care doar salariile angajaților din Primărie trec de un milion de lei, anual.

„El (n.r. președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan) se referă la un drum județean, care e al județului, nu al comunei. Că trece pe aici, asta e altceva. Dânsul are ce are cu mine politic. Că nu am vrut să mă duc la el în partid. Noi putem să supraviețuim chiar și fără aceste fonduri. Aduc bani de acasă și tot nu închidem primăria”, a precizat Dumitru Tomșa pentru Bistrițeanul.

Întrebat la ce va folosi aceste fonduri, primarul spune că nici nu știe cum să îi împartă, pentru că suma este mică, iar cheltuielile mari. Mai mult, ar fi rămas și cu datorii de anul trecut, pentru constructorii care s-au ocupat de diverse investiții în comună.

Mai multe despre modul cum au fost împărțite primele fonduri din acest an puteți citi mai jos:

Radu Moldovan, despre Urmeniș, comuna care primește cea mai mică sumă la început de an: „Este cea mai favorizată din județ în acest mandat!”

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Cheltuielile cu drumul județean nu ar trebui sa influențeze alocarea din buget pentru primarii, trebuie sa țineți cont ca nu suferă primarul și cei care au nevoie de serviciile primăriei, poate va răzgândiți și alocați și ptr Urmenis suma corecta!

  2. Io niciodată nu am înțeles treaba asta cu adusul banilor de acasă!!!!
    Pai tu lucrezi undeva sa duci bani acasă, sa plătești dările, utilitățile, sa trăiești să-ți faci/decorezi casa, susții copii etc…
    De unde ai bani sa adu i de acasă????
    Ai tiparnită de bani acasă???

  3. Comuna Urmenis nu va fi nic-o data rosie rugam pe d-nu Radu Moldovan sa vina la inaugurarea drumului judetean Delureni -Silivas sa taie numai panglica Reamintesc d-nului Moldovan ca accel drum judetean trebuia terminat in data de 30.09.2021 asa scrie pe tablele puse de consiliu judetean Va mai amintesc d-nu Moldovan caci drumul de la Teaca la Ocnita e praf si ma mir ca-ci Teaca si Milasu sint rosi nu ajutati nici primari de culoarea rosie .Vreau sa multumesc d-nului primar de la Urmenis ca-ci nu se da batut o sa supravietium si fara ajutorul lui Moldovan

  4. Rog pe d-nu Moldovan sa ne comunice noua celor din com Urmenis daca dermul de la Delureni la Silivas este drum comunal s-au drum judetean .Daca e drum judetean atunci de ce spune ca are investitie in com Urmenis de 4 milioane de euro cind acel drum e drum judetean deci apartine de d-nu Moldovan s-au sa posteze pt cei din com Urmenis ce investiti a facut consiliul judetean in com Urmenis sa stie si ceteteni din accea comuna.Noi cei din Urmenis am avea o sanas referendum si sa trecem la jud Mures cred ca sar bucura toti din comuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...