31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Primarul Gabriel Lazany face apel la funcționarii din primărie să se concentreze pe proiectele pe fonduri europene. Doar 3 proiecte depuse până acum!

Într-o conferință de presă, primarul ales Gabriel Lazany a făcut un apel la funcționarii din Primăria Bistrița să se concentreze pe proiectele finanțate din fonduri europene, în condițiile în care perioada de depunere a proiectelor pe exercițiul financiar 2021 – 2027 se încheie, iar municipalitate a depus doar 3 proiecte pe cele 3 axe de finanțare.

Primarul ales Gabriel Lazany a precizat că se documentează cu privire la proiectele pe care le demarează Primăria Bistrița până în toamnă când îi expiră mandatul actualului edil și va prelua instituția.

„Perioada de grație de 3 luni am decis să o utilizez, în timpul meu liber pentru a mă documenta asupra proiectelor care se realizează în Primăria municipiului Bistrița. Suntem într-o primă campanie de depunere a proiectelor pentru exercițiul financiar 2021-2027, campanie care se închide în curând, în marea lor majoritate axele fiind închise la începutul lunii octombrie. Ceea ce am constatat la proiectele finanțate prin fonduri europene, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu m-a bucurat și nu m-a încântat absolut deloc”, a precizat Gabriel Lazany.

Potrivit unui document de analiză pus la dispoziție jurnaliștilor, pe axa infrastructură verde a fost depus un singur proiect, care prevede crearea de perdele verzi de-a lungul Drumului Național 17, dintr-un capăt în altul al municipiului, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Mai este pregătit un proiect de regenerare a zonei Valea Căstăilor, în valoare de 2,2 milioane de euro, care încă nu a fost depus. Perioada de depunere a proiectelor pentru această axă se încheie în 2 septembrie. Primarul Gabriel Lazany a precizat că va solicita o prelungire a perioadei de depunere.

Când vine vorba despre Mobilitate Urbană, Primăria Bistrița a depus un proiect de regenerare a centrului istoric, în valoare de 16 milioane de euro și Linia Albastră, proiect în valoare de 41 de milioane de euro.

Când vine vorba despre axa de regenerare urbană, care își încheie perioada de depunere a proiectelor în 18 septembrie nu a fost depus niciun proiect. Sunt pregătite mai multe proiecte: Regenerare Sugălete, modernizare și amenajare lacul MHC, regenerare urbană Independenței, regenerare Strada Andrei Mureșanu, în valoare totală de 13 milioane de euro, dublu față de alocare.

Nici pe eficiență energetică a clădirilor publice Primăria Bistrița nu a depus niciun proiect, iar pe eficiență energetică la școli, municipalitatea a depus 7 proiecte, care însă au obținut sub 70 de puncte (punctajul de excelență, ce ar presupune evaluarea și finanțarea lor).

În aceste condiții, primarul Gabriel Lazany a făcut un apel la funcționarii publici din instituție care se ocupă de proiecte pe fonduri europene să se concentreze asupra lor.

„Fac un apel către toți funcționarii din Primăria Bistrița: să se concentreze asupra acestor activități care sunt foarte importante pentru cetățenii municipiului Bistrița, pentru viitorul orașului nostru. Eu cred că altfel de activități, care le distrag atenția, ar trebui să fie lăsate deoparte pentru că toate activitățile din acest an și din campanie, și din precampanie, vor fi verificate după preluarea mandatului. Așa că fiecare răspundeți de ceea ce faceți și de ceea ce semnați”, a mai spus Lazany.

Mai multe despre situația proiectelor puteți vedea mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Bravo domnule primar Lazani , ăștia n au avut stăpân, au făcut ce au vrut.
  Plina primăria de neamuri, unchi, mătuși, nepoți, frați , surori, soți , sotie etc.
  Este o primărie de cumetrie.

 2. Domnule Lazany,
  Dati-o afara pe Cocisiu! Este cea mai habarnista persoana cu functie de conducere de la primarie.
  Esecul total se datoreaza incompetentei de care nu doar ca da dovada, ci si un orb ar vedea ca este pe din-fara cu toate. Lasati sa gestioneze proiecte de genul acesta, ingineri constructori, arhitecti sau persoane bine instruite. Aceasta femeie a pacalit pe toti primarii de pana acum. Dumneavoastra fiti exceptia! Orasul a cunoscut un regres maxim sub conducerea unor nenorociti care ar trebui sa li se interzica sa mai lucreze in administratie
  Aduceti tineri cu chef de munca nu surmenati si nestiutori ca astia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.