25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Primarul Ioan Turc ne „încalță” cu un împrumut URIAȘ din bancă

Primăria Bistrița se pregătește să se mai împrumute din bancă cu alte 5 milioane de euro. Se pare că municipalitatea ar avea nevoie de acești bani pentru a suporta cofinanțările pentru mai multe proiecte pe fonduri europene.

Consilierii locali vor avea pe masă în această lună un proiect de hotărâre ce prevede contractarea unui credit în valoare de 5 milioane de euro. (25 de milioane de lei).

Practic, acești bani vor merge pe asigurarea cheltuielilor neeligibile și a cofinanțărilor în cazul a 16 proiecte finanțate din fonduri europene.

„Cheltuielile neeligibile asociate celor 16 proiecte sunt la această dată de 22,9 milioane de lei și nu există resurse financiare suficiente pentru a fi finanțate din bugetul local. De la data semnării contractului de credit cu Banca Transilvania și până în prezent, municipiul Bistrița a semnat alte 4 noi contracte de finanțare cu fonduri europene, iar cheltuielile neeligibile și eligibile aferente contribuției proprii pentru aceste proiecte sunt de 2 milioane de lei, resurse financiare suplimentare de care municipiul Bistrița nu dispune la momentul actual”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Anul trecut, municipalitatea, pe atunci condusă de Ovidiu Crețu, a mai luat un credit în valoare de aproape 9,5 milioane de lei, ce trebuie rambursat în următorii 10 ani. Și acești bani au fost folosiți tot pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene. Se pare că doar puțin peste 2 milioane de lei din acest credit au fost cheltuiți până acum.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...