25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Primarul Ioan Turc visează 3.000 de locuințe noi, cu infrastructură proprie, pe Dealul Cocoș

Într-o conferință de presă, primarul Bistriței, Ioan Turc a precizat că Dealul Cocoș se va transforma și într-o zonă rezidențială, unde vor locui nu mai puțin de 7.000 de oameni. Primăria Bistrița pune la bătaie nu mai puțin de 15 hectare în zonă pentru materializarea acestui proiect.

Dealul Cocoș din Unirea ar putea găzdui nu doar o pârtie de schi, ci și un mega proiect imobiliar. Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a precizat că vrea ca acolo să se construiască un nou cartier de locuințe. Primăria pune la dispoziție nu mai puțin de 15 hectare pentru acest proiect.

Și municipalitatea va deține locuințe acolo, în jur de 250-300, care vor fi destinate specialiștilor din diferite domenii.

„Pregătim un PUZ pentru zona Cocoș, pentru o suprafață de 15 hectare. Acolo urmează să implementăm un proiect de dezvoltare imobiliară, care, din punctul meu de vedere, va fi primul după 1990 conform, după toate standardele. Vom pune la dispoziție terenul, vom duce utilitățile și vom intra în parteneriat cu antreprenori din Bistrița. Primăria va concepe proiectele, adică nu va construi nimeni după propriul proiect. O luăm ca proiect pilot și vom multiplica genul acesta de proiecte cu altele în viitor”, a explicat Ioan Turc, în cadrul conferinței de presă.

Zona este gândită să fie dotată cu tot ce trebuie, inclusiv rețele de drumuri, biserică, gradinițe și creșe, zonă de retail. Edilul estimează că vor fi amenajate până în 3.000 de apartamente, ce vor deveni casă pentru 7.000 de oameni.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Primarul spune nimik, ca doar nu-l doare gura!!! 🤣🤣
    Pana acum a reușit sa facă o buda în biroul lui, sa facă niște angajări la primarie pentru acoliții lui și sa mărească salariile celor de la Primarie!!
    Asta a făcut… Restul e gargara de politician fățarnic… Cel puțin deocamdată!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...