18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Primarul Năsăudului NU este de acord ca spitalul din oraș să fie dedicat doar pacienților Covid-19

Într-o postare pe Facebook, noul primar al orașului Năsăud susține că nu este de acord ca spitalul din oraș să fie dedicat 100% pacienților de Covid-19. Printre argumentele lui Dorin Vlașin se numără faptul că unitatea medicală nu are nici măcar un medic infecționist.

Săptămâna trecută, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany susținea că a propus Comitetului pentru Situații de Urgență transformarea spitalului din Năsăud în unitate dedicată 100% pacienților de Covid, pentru a evita blocarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

VEZI ce a spus prefectul despre această propunere:

Prefectul Dolha: Transformarea spitalului din Năsăud în spital integral COVID e o idee bună!

Această propunere a managerului Spitalului Județean de Urgență nu este îmbrățișată nici de noul primar al orașului Năsăud, care precizează asta într-o postare pe Facebook.

Printre argumentele promovate de Dorin Vlașin se numără faptul că spitalul nu are nici măcar un  medic infecționist și că întreaga zonă ar rămâne fără un spital la care să apeleze în caz de urgențe medicale.

„Chiar dacă în urma sprijinului guvernamental și cu ajutorul donațiilor oamenilor de bună credință nivelul de dotare a spitalului a crescut simțitor, la Năsăud încă ducem o luptă dificilă împotriva acestui virus datorită lipsei de personal specializat pe boli infecțioase. Transformarea spitalului nostru în spital dedicat 100% COVID i-ar lasă fără ajutor atât pe cei 50 de pacienți non-covid care se află deja internați la Năsăud, cât și pe toți cei care vor avea nevoie de îngrijire medicală non-Covid în perioada următoare. În acest moment dintr-un total de 165 de paturi, sunt alocate pentru secția Covid-19 un nr. de 26 de paturi! În calitate de primar al tuturor năsăudenilor consider că este normal să ne preocupe situația tuturor bolnavilor, nu doar a celor infectați de COVID-19, astfel că nu pot fi de acord cu ideea de a transforma Spitalul Orășenesc „George Trifon” în spital dedicat 100% COVID. Să nu uităm că în caz de urgență, Spitalul deservește peste 100.000 de locuitori din nordul județului, locuitori de pe văile Someșului, Sălăuței și a Ilvelor”, a precizat Dorin Vlașin.

Acesta a mai spus că dacă numărul de cazuri va crește la nivelul județului și se va impune se poate majora numărul de paturi destinate pacienților Covid, însă doar în condițiile suplimentării personalului specializat pe boli infecțioase.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...