16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Primarul Năsăudului NU este de acord ca spitalul din oraș să fie dedicat doar pacienților Covid-19

Într-o postare pe Facebook, noul primar al orașului Năsăud susține că nu este de acord ca spitalul din oraș să fie dedicat 100% pacienților de Covid-19. Printre argumentele lui Dorin Vlașin se numără faptul că unitatea medicală nu are nici măcar un medic infecționist.

Săptămâna trecută, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany susținea că a propus Comitetului pentru Situații de Urgență transformarea spitalului din Năsăud în unitate dedicată 100% pacienților de Covid, pentru a evita blocarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

VEZI ce a spus prefectul despre această propunere:

Prefectul Dolha: Transformarea spitalului din Năsăud în spital integral COVID e o idee bună!

Această propunere a managerului Spitalului Județean de Urgență nu este îmbrățișată nici de noul primar al orașului Năsăud, care precizează asta într-o postare pe Facebook.

Printre argumentele promovate de Dorin Vlașin se numără faptul că spitalul nu are nici măcar un  medic infecționist și că întreaga zonă ar rămâne fără un spital la care să apeleze în caz de urgențe medicale.

„Chiar dacă în urma sprijinului guvernamental și cu ajutorul donațiilor oamenilor de bună credință nivelul de dotare a spitalului a crescut simțitor, la Năsăud încă ducem o luptă dificilă împotriva acestui virus datorită lipsei de personal specializat pe boli infecțioase. Transformarea spitalului nostru în spital dedicat 100% COVID i-ar lasă fără ajutor atât pe cei 50 de pacienți non-covid care se află deja internați la Năsăud, cât și pe toți cei care vor avea nevoie de îngrijire medicală non-Covid în perioada următoare. În acest moment dintr-un total de 165 de paturi, sunt alocate pentru secția Covid-19 un nr. de 26 de paturi! În calitate de primar al tuturor năsăudenilor consider că este normal să ne preocupe situația tuturor bolnavilor, nu doar a celor infectați de COVID-19, astfel că nu pot fi de acord cu ideea de a transforma Spitalul Orășenesc „George Trifon” în spital dedicat 100% COVID. Să nu uităm că în caz de urgență, Spitalul deservește peste 100.000 de locuitori din nordul județului, locuitori de pe văile Someșului, Sălăuței și a Ilvelor”, a precizat Dorin Vlașin.

Acesta a mai spus că dacă numărul de cazuri va crește la nivelul județului și se va impune se poate majora numărul de paturi destinate pacienților Covid, însă doar în condițiile suplimentării personalului specializat pe boli infecțioase.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...