1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

PRO-VERB: Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia

Lung trebuie să fie drumul fără mâncare și apă ca să moară câinele pe el, dar prostul moare stresat în fiecare zi ocupându-se cu ce fac ceilalți. Ce au mai cumpărat, cu cine umblă, ce au prin frigider și curte, cum fac bani și ce au de gând să facă.

Multe griji își face prostul pentru capra vecinului : că e mai grasă, că dă lapte mai mult, că e mai oacheșă.

Tu, dacă ești deștept ocupă-te de cele ce țin de tine și lasă prostul să se sifoneze ca un pepsi vărsat de grija ta.

Muncește, ai credință în ce faci și în Dumnezeu și mergi neclintit pe calea aleasă. Îndeplinește-ți dorințele și lasă prostul să ți le monitorizeze, să se uite la acțiunile tale ca cioara în nucă sau ca broasca la inundație, că lui așa îi este firea și acesta îi este destinul. 

Alexandru Uiuiu

Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU este scriitor, absolvent al Facultății de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca. A fost redactor-şef adjunct al cotidianului „Actualitatea BN" în 1998, debutând în 1988 la „Vatra" cu un grupaj de proză scurtă. A colaborat cu eseuri, recenzii, studii, proză la publicațiile „Familia", „Contrapunct", „Luceafărul", „Steaua", „Hyperion", etc. A publicat: „Ridicarea în genunchi” (roman 1999), „Socrate - Poetul” (prozo - poeme, 2000), „Aşteptând-o pe Godette” (teatru, 2003), „Sfîşierea sau a doua venire” (2006), Țara ascunsă (În 2012 volumul I, 2018 volumul II), „Agentul de vînzări” (2019), Fereastra din tavan (teatru, 2023).

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ce se potrivește zicala asta unui anonim pe post de sponsor pentru zvonacul ” zvon de Bistrița”.
    Niste impostori și un anonimat.
    Ai curaj cu nume și prenume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...