24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

PRO-VERB: Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia

Lung trebuie să fie drumul fără mâncare și apă ca să moară câinele pe el, dar prostul moare stresat în fiecare zi ocupându-se cu ce fac ceilalți. Ce au mai cumpărat, cu cine umblă, ce au prin frigider și curte, cum fac bani și ce au de gând să facă.

Multe griji își face prostul pentru capra vecinului : că e mai grasă, că dă lapte mai mult, că e mai oacheșă.

Tu, dacă ești deștept ocupă-te de cele ce țin de tine și lasă prostul să se sifoneze ca un pepsi vărsat de grija ta.

Muncește, ai credință în ce faci și în Dumnezeu și mergi neclintit pe calea aleasă. Îndeplinește-ți dorințele și lasă prostul să ți le monitorizeze, să se uite la acțiunile tale ca cioara în nucă sau ca broasca la inundație, că lui așa îi este firea și acesta îi este destinul. 

Alexandru Uiuiu

Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU este scriitor, absolvent al Facultății de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca. A fost redactor-şef adjunct al cotidianului „Actualitatea BN" în 1998, debutând în 1988 la „Vatra" cu un grupaj de proză scurtă. A colaborat cu eseuri, recenzii, studii, proză la publicațiile „Familia", „Contrapunct", „Luceafărul", „Steaua", „Hyperion", etc. A publicat: „Ridicarea în genunchi” (roman 1999), „Socrate - Poetul” (prozo - poeme, 2000), „Aşteptând-o pe Godette” (teatru, 2003), „Sfîşierea sau a doua venire” (2006), Țara ascunsă (În 2012 volumul I, 2018 volumul II), „Agentul de vînzări” (2019), Fereastra din tavan (teatru, 2023).

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ce se potrivește zicala asta unui anonim pe post de sponsor pentru zvonacul ” zvon de Bistrița”.
    Niste impostori și un anonimat.
    Ai curaj cu nume și prenume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.