12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Problema parcărilor, de domeniul trecutului?!? CE soluții propune viceprimarul Niculae:

Problema parcărilor în municipiul Bistrița este una spinoasă. Și nu doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, care de multe ori nu mai au loc de trecere pe trotuare din cauza mașinilor. Viceprimarul Cristian Niculae vine cu două propuneri pentru soluționarea problemei. CE propune spre aprobare Consiliului Local:

Numărul mare de mașini și numărul mic de locuri de parcare fac ca atât șoferii, cât și pietonii, să fie veșnic frustrați. Șoferii nu reușesc să găsească loc de parcare, alegând de multe ori parcare pe trotuare. Pietonii de multe ori trebuie să circule pe carosabil, nemaiavând loc de mașini.

Aceasta este una dintre cele mai spinoase probleme ale bistrițenilor.

Viceprimarul Cristian Niculae dorește să propună consilierilor locali, două modalități de soluționare, cel puțin parțială, a acestei probleme.

Vreau să iau măsuri concrete și ferme pentru soluționarea acestei probleme și să propun Consiliului Local următoarele acțiuni:
– Transformarea a 14 puncte termice în parcări supraterane etajate, acolo unde este posibil;
– Introducerea, în regim de urgență, în Regulamentul Urbanistic și în Planul Urbanistic General al Bistriței, aprobat acum 6 ani, a unei reglementări, ca fiecare unitate locativă nou construită să aibă cel puțin un loc de parcare prevăzut din faza de proiect. Adică: 1 apartament nou = cel puțin 1 loc de parcare.

Consider că actuala reglementare în vigoare, adică un loc de parcare la 80 mp locuibil, este insuficientă, deorece se construiesc foarte multe apartamente în orașul nostru cu o suprafață totală de 50, 60 sau 70 mp și aproape toți beneficiarii acestor locuințe au cel puțin un autoturism personal. Bistrița trebuie să se dezvolte ca un oraș modern, durabil și smart& green”, este propunerea viceprimarului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...