13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Problema parcărilor, de domeniul trecutului?!? CE soluții propune viceprimarul Niculae:

Problema parcărilor în municipiul Bistrița este una spinoasă. Și nu doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, care de multe ori nu mai au loc de trecere pe trotuare din cauza mașinilor. Viceprimarul Cristian Niculae vine cu două propuneri pentru soluționarea problemei. CE propune spre aprobare Consiliului Local:

Numărul mare de mașini și numărul mic de locuri de parcare fac ca atât șoferii, cât și pietonii, să fie veșnic frustrați. Șoferii nu reușesc să găsească loc de parcare, alegând de multe ori parcare pe trotuare. Pietonii de multe ori trebuie să circule pe carosabil, nemaiavând loc de mașini.

Aceasta este una dintre cele mai spinoase probleme ale bistrițenilor.

Viceprimarul Cristian Niculae dorește să propună consilierilor locali, două modalități de soluționare, cel puțin parțială, a acestei probleme.

Vreau să iau măsuri concrete și ferme pentru soluționarea acestei probleme și să propun Consiliului Local următoarele acțiuni:
– Transformarea a 14 puncte termice în parcări supraterane etajate, acolo unde este posibil;
– Introducerea, în regim de urgență, în Regulamentul Urbanistic și în Planul Urbanistic General al Bistriței, aprobat acum 6 ani, a unei reglementări, ca fiecare unitate locativă nou construită să aibă cel puțin un loc de parcare prevăzut din faza de proiect. Adică: 1 apartament nou = cel puțin 1 loc de parcare.

Consider că actuala reglementare în vigoare, adică un loc de parcare la 80 mp locuibil, este insuficientă, deorece se construiesc foarte multe apartamente în orașul nostru cu o suprafață totală de 50, 60 sau 70 mp și aproape toți beneficiarii acestor locuințe au cel puțin un autoturism personal. Bistrița trebuie să se dezvolte ca un oraș modern, durabil și smart& green”, este propunerea viceprimarului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...