23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

PROBLEME cu facturile Electrica! Dolha, șeful OJPC: ”I-am sancționat de mai multe ori!”

Tot mai mulți bistrițeni se plâng că facturile la Electrica le sosesc cumulat pe câteva luni. Valorile sunt mari, iar unii nu au de unde plăti toată suma. Șeful Protecției Consumatorilor BN, Stelian Dolha, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că ”I-am sancționat de mai multe ori! Ce ar trebui să facă bistrițenii e să…”

Facturile pentru consumul de electricitate nu le-au sosit la unii bistrițeni, cu lunile.

Am primit acum, după patru luni de zile, factura la Electrica. Vă dați seama că suma e mult mai mare și e una care să o scot așa ușor din buzunar! Păi nu e normal așa ceva!” a transmis A.G.

În aceeași situație sunt și cei care transmit indexul online, regulat.

”Am transmis indexul lună de lună. Dar din decembrie nu am mai primit nicio factură. Vă dați seama că atunci când îmi va veni factura, pe toată această perioadă, nu va fi o valoare mică. Mai ales că folosesc foarte multe pe curent. Păi și eu de unde să scot din buzunar o sumă la care acum mi-e și groază să mă gândesc??? Nu e normal așa ceva!!!!” a transmis reporterilor A.T.

CE spune Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului BN

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, inspectorul șef OJPC BN a explicat că situația e una cunoscută.

”Avem foarte multe sesizări, foarte multe plângeri. I-am sancționat de mai multe ori! Și îi sancționăm pe motiv că ei, conform contractului, TREBUIE să emită facturi LUNAR.

Ei ne-au explicat că de vină e legislația, că s-a tot schimbat. Dar ei au niște contracte pe care trebuie să le respecte. Ori în contracte scrie clar că TREBUIE emisă factură lunar!” a declarat Stelian Dolha.

Astfel, cei care au primit facturile cu suma de plată cumulată, și a fost peste puterile lor financiare, în urma plângerilor, au putut plăti eșalonat.

Ce ar trebui să facă bistrițenii, în situația în care suma de plată cumulată pe mai multe luni e peste puterile lor financiare, e următorul lucru:

 • Să meargă la Electrica, atunci când le vin facturile- și să facă solicitare de eșalonare a plății
 • dacă nu le este aprobată, cu solicitarea respectivă pot veni la noi, și noi îi vom sancționa și forța să aprobe.

Doar că soluția NU e să îi tot amendăm, ci să se pună în ordine cu toate! Doar că numa nu reușesc să se stabilizeze. Ei spun că e legislația, știu și ei că vor fi sancționați și vor fi nevoiți să plătească, dar nu înțelegem DE CE nu reușesc să se redreseze!„ a explicat Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. De faptul ca sunt gresit calculate nu zice nimeni nimic?
  Adica nu se tine cont de pretul de 0,80 de lei pentru consumul de pana la 255 de kw, iar doar ceea ce trece peste se plateste cu 1,3 lei.
  In schimb ei sunt golani si factureaza întreg consumul cu 1,3 lei….de asta de ce nu ziceti nimic?

 2. Bună dimineața, eu nu am primit facturi din luna ,,DECEMBRIE „,am fost la sediilor la NĂSĂUD, nu ne-a primit,stăteau cu ușa încuiată, stăteau foarte mulți oameni la ușa din spate,spuneau căci,pe aici intra pe rand, iar prin față se iese,,,,după un timp ,a ieșit un domn,,,și ne-a spus,că trebuie să ne programăm, nu vedem nr.de telefon pe ușă???
  Am sunat m-a programat pe data de 3-05-2023.
  Este normal așa ceva,,,eu acasă, am soțul cu ,,APARAT DE OXIGEN „,,,!
  NE SIMPȚIM FOARTE UMILIȚI „,,pe banii noștri.

 3. Știind că ai consumat curent în fiecare lună,era foarte greu să te gândești să pui deoparte niște bani pentru putea plăti facturile…
  Se pare că sunt și unii care cred că dacă nu au primit facturile, acestea nu mai trebuie plătite…

 4. Cum doamne sa ceri, tu organ al legii, sa se respecte ce scrie in contract când Legea nu te lasă sa facturezi?!?
  Și in alta ordine de idei, tu consumatorul nu sti ca ai consumat curent și ca nu ai plătit????
  Dacă aia ce fac legile sunt handicapați și tu trebuie sa fi la fel????
  Sau consumam curent/gaz/apa… nu ne vine factura și credem ca am scăpat de a plăti ce am consumat???
  Pai sti cât ai consumat in luna Decembrie, sti cât costa, pui banii deoparte și când a veni factura, când legiuitorii kurului o sa decidă ceva, o plătești.
  Altfel, dacă tu spargi banii, logic ca nu mai ai când vine momentul plății

 5. dar domnilor de la psd , dolha, de ce nu aplicatoi legea, asa cum eu trebuie sa platesc in 30 de zile , si el trebuie sa imi emita factura in maxim 15 zile . Nu emite in maxim 30 de zile- nu mai are drept de retentie, gata, a trecut 30 zile, nu mia trimis factura, nu mai platesc. dar nu aplicati asa ceva? nu am factura, nu platesc si gata . sa vezi cum vor trimite facturile. neemiterea facturii in termen se considera renuntare la achitarea curentului.

  • Dacă citeați stirea ati fi văzut că exact asta spunea seful OJPC BN, că îi sancționează deoarece NU emit facturi LUNAR: ”-am sancționat de mai multe ori! Și îi sancționăm pe motiv că ei, conform contractului, TREBUIE să emită facturi LUNAR.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: