34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Târgul de Paște – Culoarea din Piața Centrală. Bistrițenii sunt așteptați pentru ultimele cumpărături de sărbători de la producătorii locali

De astăzi și până pe 15 aprilie, înainte de Duminica Paștilor, Piața Centrală este „decorată” cu meșteșugari și producători locali. De la miere, brânză și carne de la producătorii locali, la decorațiuni, flori, obiecte lucrate manual și porturi populare.

Târgul din Centrul Bistriței abia a început, iar în jurul amiezii oamenii apăreau ușor la tarabele producătorilor locali și artizanilor care și-au aranjat marfa la căsuțele amenajate special pentru târg. Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a transmis „Umple-ți masa cu bunătăți tradiționale și surprinde-i pe cei dragi cu creații inedite cu motive de sărbătoare”.

Mierea lui Emilia și Radu Lazăr vine de la Poiana Ilvei. La căsuța lor se poate găsi miere de salcie, unicat în țară, spune Radu Lazăr. „Am făcut în jur de 100 de kilograme de miere de salcie în luna martie. Nu o să găsești așa ceva nicăieri, pentru că de obicei se produce în luna mai. La noi se găsește miere originală, bio, fără urmă de contrafăcut. Umblăm cu albinele la munte, la zmeuriș, să facem miere de zmeură, la pădure, le ducem aproape de Valea lui Mihai (județul Bihor) la salcâm. Tot ceea ce facem este producție proprie și afacere locală, produs local”.

 

În același loc se găsesc produse lactate de vacă, oaie ori capră, dar și câteva mezeluri pentru masa de Paști. 

Căsuța doamnei Silvia Varga se cunoaște de la distanță. Pictorița a creat special pentru cei care vor să facă un cadou frumos ori să păstreze decorațiunile pentru ei o sumedenie de obiecte artistice. Sunt prezenți cercei de cermică, prinzătoare de vise, brățări, sticle împodobite cu lut, chiar și materiale brodate.

„Am ales un nou stil de pictură pentru haine și pentru ouăle de Paști. Cu ajutorul unui ac special, fac aceste obiecte prin tehnica de împâslit. Eu pictez cu acul, cum ar veni”, ne-a spus artista Silvia Varga.

Tot lângă Biserica Evanghelică, găsim o căsuță care seamănă cu un mic atelier de „tâmplărie” în ceramică și lemn. Formele și culorile prin viață cu ajutorul ELFiarmaroc. Din mâini dibace de artizan ale Loredanei Istrate au fost create mici obiecte cu simboluri reprezentative care îți aduc zâmbetul pe buze.

„Ne place foarte mult ceea ce facem. Prin ceea ce creez vreau să aduc oamenilor zâmbetul pe buze pentru că e păcat să fim triști. Noi suntem aici în fiecare zi, de luni până vineri, de la 09:00 la 16:00 și vedem cum merg lucrurile. Cel mai important lucru e că cine trece pe la ELFiarmaroc pleacă cu zâmbetul pe buze, pleacă încărcat de energie pozitivă”, ne-a spus Loredana Istrate.

De asemenea, există un stand special amenajat pentru cei care vor să îmbrace portul popular sau să își cumpere, de ce nu, o pereche de opinci.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: