19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Prof. Mihai Mureșan este convins că orice absolvent de Mate-Info poate intra la Arhitectură! Este suficient să facă meditații, 2 ani, la Cluj

La artă se pricepe toată lumea. O demonstrează și inspectorul general Mihai Mureșan care, deși este profesor de fizică – știe perfect cum stă treaba și la Arhitectură: „Un copil absolvent de Științele Naturii sau Matematică Informatică – din păcate – intră cu mult mai mult succes la facultate într-o clasă de Arhitectură, decât un absolvent de la Arhitectură”, a subliniat prof. Mihai Mureșan.

În cadrul interviului oferit de prof. Mihai Mureșan – inspectorul școlar general – acesta s-a referit și la capacitatea elevilor de la „Corneliu Baba, în speță cei de la Arhitectură, de a intra la facultate în Cluj.

Un elev absolvent de Științele Naturii sau Matematică Informatică – din păcate – intră cu mult mai mult succes la facultate într-o clasă de Arhitectură, decât un absolvent de la Arhitectură. De ce?

În probele de examen, deși nu face desen tehnic ca cel de la clasa de Arhitectură din Bistrița – cel de la Mate-Info merge doi ani de zile în Cluj la meditații, la un profesor de acolo. Când vine vorba de desenul tehnic – acolo deja e geometrie în spațiu. Este viziune, calcul de arii, de suprafețe, de rezistență… Din păcate, în Liceul de Arte, la clasa de Arhitectură se imprimă componenta artistică: „Uite ce fain arată designul acestei clădiri!”

Ori aia este doar o parte a meseriei de arhitect… Eu ca arhitect, când ți-am făcut un plan, un proiect la o clădire – îl dau la inginerul constructor care trebuie să știe ce grinzi pune, cum face arcadele, ca să nu se dărâme….! Ori chestia asta n-o capătă în Liceul de Arte un elev de la Arhitectură… Se mizează pe impresia artistică. Ori aceea este doar o parte. Partea principală de realizare efectivă a acelui obiectiv, înseamnă matematică și geometrie, fizică statică, și așa mai departe…”, a concluzionat inspectorul general Mihai Mureșan.

Profesorii de la „Corneliu Baba” îl contrazic. O parte din absolvenți 2020 Arhitectură și design au trecut cu bine de examenul de admitere, fiind acum studenți în Cluj, la Arhitectură, Design sau Arte.

Alții sunt studenți la București, Iași etc… Trei absolvenți au ajuns la facultăți din Anglia și Franța. Din cei 30 de absolvenți, cam 20 au mers sigur pe specializare în domeniu, iar restul la alte facultăți – după cum singuri vă puteți convinge AICI

[arve url=”https://vimeo.com/432781971?fbclid=IwAR2nEOlhPA1OpJ3PfGOj82bDi7v0DDyiKcF5EBMMkfE5WEEPI3pEE2T64b8″ loop=”no” muted=”no” /]

Foto deschidere @ Arhivă Expoziția Magister a absolvenților „Corneliu Baba” de la Arhitectură

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...