17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Profesorii nu se pot vaccina deocamdată: Lipsesc dozele de vaccin necesare

Vaccinarea prioritară a profesorilor se amână din nou – a anunțat ieri medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Motivul? Lipsesc dozele de vaccin necesare.

Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată (cel mai probabil amânarea va fi de maxim două săptămâni)”, a anunțat ieri președintele colonel șef lucrări dr. Valeriu Gheorghiță de la Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că s-ar fi vaccinat deja 6.000 de angajați din învățământ, iar 80.000 de cadre didactice ar fi programate pe platforma de vaccinare. 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a admis că a analizat opțiunea ca vaccinarea profesorilor să înceapă cu prioritate din 7 februarie.

Am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă peste 65 de ani și a decala persoanele care deservesc activități esențiale. Din punct de vedere medical, am considerat alături de colegii mei că este cel mai înțelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activități esențiale, unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ”, a declarat Gheorghiță citat de EduPedu.ro.

Medicul a adăugat că „vaccinarea personalului din învățământ, în momentul acesta, depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri de la AstraZeneca vor ajunge în România, după ce se obține autorizarea de punere pe piață și în momentul acela, noi vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învățământ”.

48% dintre profesorii care predau în Bistrița-Năsăud au transmis Inspectoratului Școlar Județean că sunt de acord să se vaccineze antiCovid19

Primăria Bistrița pregătește deja un centru de vaccinare dedicat exclusiv cadrelor didactice: 

Ioan Turc: Primăria pregătește un centru de vaccinare dedicat profesorilor

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...