16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Spitalul Județean caută avocați pentru procesul în care ginecologul Cătălina Dinică este judecat pentru moartea la naștere a unui bebeluș

Spitalul Județean, prin Consiliul Județean, caută avocați pentru procesul în care ginecologul Cătălina Dinică este judecat pentru moartea unui bebeluș la naștere. Familia cere daune de aproape un milion de euro, iar Spitalul Județean este parte responsabilă civilmente.

Pe masa consilierilor județeni se va afla, la ședința ordinară de mâine, un proiect de hotărâre care vizează achiziționarea de servicii juridice pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Este vorba despre procesul în care ginecologul Cătălina Dinică este judecat pentru moartea unui bebeluș la naștere, în 2016. Spitalul Județean de Urgență este parte responsabilă civilmente în procesul în cauză.

„Potrivit notei de fundamentare menționate anterior, la data de 10.01.2021, Spitalului Județean de Urgență Bistrița i s-a comunicat rechizitoriul cauzei penale nr. 1295/P/2016, aducându-se la cunoștința unității sanitare trimiterea în judecată a unui medic din cadrul spitalului județean, pentru comiterea unei infracțiuni, precum și calitatea unității sanitare de parte responsabilă civilmente.(…) Conform celor menționate de Spitalul Județean de Urgență în nota de fundamentare, contractarea serviciilor juridice este necesară ținând cont de complexitatea acțiunii și de faptul că instituția nu are angajat personal de specialitate ”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Conform organigramei Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unitatea medicală are un compartiment juridic și un jurist (avocatul Niculae Halas) însă, se pare, cauza ar fi prea complexă, motiv pentru care s-a luat hotărârea de a se achiziționa servicii juridice pentru acest proces.

Familia Hoha, parte vătămată, în proces a cerut daune în valoare de aproape un milion de euro (4,5 milioane de lei) potrivit aceleiași note de fundamentare a proiectului. Nota de fundamentare a proiectului nu precizează și cât este dispusă instituția să aloce pentru aceste servicii.

Vă reamintim faptul că în luna decembrie a anului trecut, ginecologul Cătălina Dinică care activează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost trimis în judecată pentru vătămarea fătului.

În anului 2016, din cauza medicului ar fi murit un bebeluș la naștere. Procurorii spun că medicul a efectuat „în mod incomplet și superficial examenul clinic al persoanei vătămate” și nu a constatat diagnosticul de „pelvis anatomic strâmtat transversal”, afecțiune incompatibilă cu nașterea pe cale vaginală, care mai apoi a dus la asfixierea mecanică a fătului cu lichid amniotic pe durata expulziei. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Ginecologul Cătălina Dinică, trimis în judecată, acuzat fiind de moartea la naștere a unui copil

DSP și Colegiul Medicilor au sancționat-o pe Cătălina Dinică, recunoscând malpraxisul în cazul bebelușului decedat în 2016

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.