9.5 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

Program de weekend!

Se anunță un weekend interesant la Bistrița și plin de evenimente: începând de astăzi și până duminică, la Muzeul Județean vă așteaptă colecții de minerale și pietre prețioase ale unor colecţionari şi comercianţi din Baia Mare, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Bistriţa și Sîngeorz Băi. Alte evenimente importante în weekend:

În perioada 8 – 10 iunie 2018, între orele 10:00-20:00, la „Salonul de minerale, fosile şi geme” aveți parte de o deosebită expoziţie în aer liber, cu vânzare, ce reuneşte colecţionari şi comercianţi din Baia Mare, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Bistriţa și Sîngeorz Băi.

Totodată bistrițenii pasionați de minerale au prilejul de a participa, astăzi, 8 iunie 2018, la ora 13:00, la conferinţa intitulată „Pietre preţioase – în câteva cuvinte”, susţinută de geologul Oscar Edelstein din Baia Mare. Bogăţia uimitoare de forme şi culori a exponatelor vă aşteaptă 3 zile la sediul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, din str. Gen. Grigore Bălan nr.19.

Sâmbătă, 9 iunie 2018, de la ora 17:00 sunt programate câteva mini-spectacole stradale pe strada Andrei Mureșanu (în piațeta din fața Blocului Lama), Bulevardul Independenței (în fața Bisericii de la Big), în Cartierul Cetate și în cartierul Ștefan cel Mare. Programul continuă la ora 18:00, la panteonul Bistriței din Piața Unirii, iar la ora 20:00 – pe Pietonalul Liviu Rebreanu începe Glasul Unirii – spectacol-mesaj din orașul imnului național.

Duminică, 10 iunie, de la ora 17:00, la Palatul Culturii, are loc lansarea revistei Conexiuni magazin. Sunt invitați să vorbească Dorel Cosma (despre participarea la salonul literar de la Paris), Elena M. Cîmpan (Unirea 100 la Viena) și Menuț Maximinian (despre FestLit 2018 la Cluj-Napoca), moderator fiind scriitorul Zorin Diaconescu.

Tot duminică, 10 iunie, are loc și Reuniunea Corală de Muzică Religioasă „Bartolomeu Anania”, eveniment ajuns la ediția a IX-a participă Camerata „Academica Porolissensis” (Zalău) la biserica Sf. Dumitru de pe Bulevardul G-ral G. Bălan, Corul „Sanctus Spiritus” (Bistrița), la Biserica Sfânta Treime din Ștefan cel Mare, Corul Viva la Musica și Appassionata – la Biserica Greco Catolică „Buna vestire” (lângă Winmarkt) și corul „Pastorala” (din Focșani) la Biserica de la Coroana.

Foto @ Arhivă Salonul Minerale, Fosile și Geme 2015

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...