14.5 C
Bistrița
miercuri, aprilie 24, 2024

Proprietarii de localuri de la Colibița caută soluții pentru a-și păstra și atrage turiștii!

Golirea lacului Colibița afectează turismul din zonă. Cei ce au proprietăți, în special pe marginea lacului, deja caută soluții alternative pentru a putea să-și păstreze clienții sau să atragă pe alții noi! Totuși, unii turiști își anulează rezervările făcute.

De la finele anului trecut a început golirea lacului Colibița. Nivelul acestuia a scazut cu vreo 6 metri, și înainte de sezonul de vară va mai scădea încă aproximativ trei metri.

Imaginea este una dezolantă, iar pontoanele localurilor de pe marginea lacului stau suspendate.

Proprietarii de cabane, hoteluri sau pensiuni din zonă întâmpină deja probleme și încearcă să găseaască soluții pentru a nu rămâne fără turiști.

„Golirea lacului ne afectează ca și clientelă. Ce e de neînțeles e, dacă tot se apucă numai la anul de lucrări, de ce au început de pe acum golirea lacului. E bătaie de joc! Avem deja turiști care și-au făcut rezervare pe vară și ne-au sunat să își anuleze. Căutăm alte variante și ne pregătim să oferim și altceva turiștilor”, a explicat managerul Roser House Boutique.

Impactul e unul major asupra proprietarilor de localuri din zonă. Cei care vin la noi, vin pentru lac. Așa că, dacă lacul nu va mai fi, trebuie să găsim alte soluții. Să le oferim altceva. Zona Colibița e frumoasă, trebuie descoperită și pusă în valoare. Trebuie să le oferim alternative: trasee, biciclete etc. Vom încerca să rezistăm. Au fost care au sunat să își anuleze rezervările. Am încercat să le ofer o alternativă că am și o mică fermă, cu animale. Dar unii nu vor. Încercăm să rezistăm!”, a explicat managerul Resortului Fishermans.

Momentan, proprietarii cabanelor și a pensiunilor aflate la o distanță mai mare de lac, nu par să aibă probleme.

Pe noi nu ne afectează așa tare. Cel puțin nu momentan. Noi suntem și mai mici, dar și la distanță de lac. Cine se cazează la noi nu vine numai pentru lac. Vin pentru drumeții, și pentru alte lucruri. Pe noi nu ne-a sunat nimeni să-și anuleze rezervarea. Plus că avem clienții formați, care vin aici de ani de zile. Aceia nu vor renunța. Cu siguranță că cei mai afectați vor fi cei de pe marginea lacului. Dar la noi nu sunt probleme”, a explicat managerul Pensiunii Ariniș.

Lucrările de golire a lacului Colibița pentru reparațiile ce se impun vor începe undeva în luna noiembrie. Iar în martie 2020 ar trebui începute reparațiile.

Ministrul Deneș explica, în cadrul vizitei sale la Colibița, că se încearcă efectuarea rapidă a lucrărilor, astfel încât turismul în zonă să fie afectat doar pe perioada unui sezon.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.