16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Proprietarii de mașini electrice primesc numere verzi și o serie de beneficii

Mașinile care nu poluează vor primi numere verzi de înmatriculare. Măsura va fi pusă în aplicare peste două luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Posesorii de mașini pur electrice vor primi numere de înmatriculare verzi, anunță Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acestea se vor diferenția în trafic și vor avea o serie de beneficii. Între acestea: parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite. Autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.

„Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen a fost publicat în Monitorul Oficial.

Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule.

Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ”, a transmis Tanczos Barna, ministrul mediului.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. „Proprietarii de mașini electrice vor avea numere verzi la cerere”. Iarăși discrepanțe! Cum adică ,la cerere. Aștept să fiu contactat și să mi se DEA acele numere verzi. Am plătit pentru acest drept. Nu e adevărat??? Sau statul ăsta de…rahat, încearcă să mai jumulească niscaiva creițari???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: