19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Protecția Consumatorului a găsit nereguli la aproape toți operatorii verificați. Amenzi de 500.000 de lei în Bistrița

Protecția Consumatorului a organizat verificări la operatori economici care se ocupă cu vânzări de alimente în Bistrița. Au fost verificați 33 de operatori, iar 31 aveau nereguli. Amenzile s-au ridicat la aproape 500.000 de lei.

Timp de două săptămâni, Protecția Consumatorului din Bistrița a efectuat verificări în cadrul vânzătorilor de alimente. Nu mai puțin de 31 de astfel de operatori au fost amendați pentru mai multe ilegalități.

Au fost găsite alimente alterate care încă stăteau la raft, carne curățată prost, prețuri de la raft care nu semănau cu cele de la casa de marcat și inclusiv produse pe care nu se găsea data de expirare.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a realizat, în  perioada 04-22.04.2022, acțiuni de verificare privind modul în care sunt comercializate produsele specifice Sărbătorilor Pascale, în județ, ca făcând parte din tematica națională de control ocazionată de această perioadă specială pentru consumatori.

Au fost verificați 33 de operatori economici, la 31 dintre aceștia înregistrându-se abateri.

Ca atare, comisarii bistrițeni au aplicat 33 de amenzi contravenționale, în valoare totală de ‪498.000‬ lei și 14 avertismente.

Acestora li s-au adăugat și următoarele măsuri complementare: 

–       oprirea temporară de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 3.000 lei,

–       oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 4.000 lei,

–       oprirea temporară de prestare a serviciilor până la remedierea deficiențelor, în cazul unui operator economic.

        Dintre cele mai importante nereguli menționăm:

-Nerespectarea regimului promoțiilor (prețurile reduse nu se raportează la prețul de referință);

-Comercializarea produselor din carne de pasăre, în stare proaspătă, insuficient curățate, prezentând pe suprafață pene și puf;

-Comercializarea unor produse fără a avea menționat termenul de valabilitate;

-Comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilității minimal depășită, depreciate calitativ, cu modificări organoleptice sau cu arsuri de congelare”, a informat Stelian Dolha, Comisar Șef Adjunct al Protecției Consumatorului.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Dolha ,imediat ce s-o văzut șef la OPC, o fugit la Telciu și o dat amenzi. (Asta din cauză că nu o putut să îl dea jos pe primarul Sever Mureșan .)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...