7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Protest la Dumitra împotriva gropii de gunoi din pădure !

Locuitorii comunei Dumitra se pregătesc de protest! Aceștia nu sunt de acord să se defrișeze o bucată de pădure pentru a face loc unei gropi de gunoi. Protestul va avea loc miercuri, la prânz.

Miercuri, de la ora 11:00, locuitorii din Dumitra se întâlnesc la primărie. Nu pentru a socializa, ci pentru a protesta împotriva gropii de gunoi din pădure. Oamenii nu sunt de acord să se defrișeze 10 hectare de teren pentru a face loc unei noi celule a centrului de la Tărpiu. Se estimează o participare de 50-100 de persoane la acest protest.

Protestul a fost autorizat și se va întinde pe două ore. Locuitorii comunei au pregătit și un memoriu cu revendicările lor. Acesta va ajunge la primar, dar și la prefect și Consiliul Județean.

Ideea înaintată de primarul Gheorghe Bălăjan, de construire a celulelor doi și trei în pădure a atras atenția inclusiv a reprezentanților Ministerului Mediului, care ar fi cerut o notă explicativă de la instituțiile de mediu din Bistrița-Năsăud. Mai multe despre acest subiect AICI.

Vă reamintim faptul că Primăria Dumitra vrea să defrișeze 10 hectare din pădurea din apropierea gropii de gunoi de la Tărpiu, pentru a face loc la două celule pentru gunoi. Terenul inițial pregătit pentru a găzdui o nouă celulă pentru gunoi nu poate fi folosit întrucât este în pantă și este predispus la alunecări de teren. Mai multe despre acest subiect AICI. 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...