7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Primarul comunei Dumitra, luat la întrebări de instituțiile de mediu, din cauza planului de a rade 10 ha de pădure

În urma materialelor apărute în mass-media despre pădurea ce urmează a fi rasă pentru a face loc unei noi gropi de gunoi, centrul de la Tărpiu și Primăria Dumitra au fost luate la puricat de către Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu. Se pare că comanda ar fi venit tocmai de la Ministerul Mediului.

Ieri, Bistrițeanul.ro prezenta planurile Primăriei Dumitra, care se pregătește să dea undă verde unui proiect ce prevede defrișarea a 10 hectare de pădure, pentru a face loc unor noi celule pentru gunoi, la Tărpiu.

Informațiile au fost confirmate chiar de către primarul Gheorghe Bălăjan, care a spus că proiectul de hotărâre se va afla pe masa consilierilor locali la ședința din iunie, după o tentativă eșuată de a aproba proiectul în luna mai. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Se pare că vâlva pe care a făcut-o acest subiect inclusiv în presa națională a atras atenția ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, care, potrivit surselor noastre, ar fi cerut o notă informativă despre veridicitatea informațiilor, la instituțiile abilitate, și anume Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului.

Gabriel Petraș, șeful Gărzii de Mediu a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro faptul că a fost în control la Primăria Dumitra, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului, autosesizându-se în urma celor apărute în presă.

„Ca urmare a materialelor apărute în mass-media am verificat Primăria Dumitra. Deocamdată nu există nimic concret. Nu există nicio hotărâre de consiliu local în acest sens. Nu s-a găsit nimic în neregulă cu privire la celulele de la Tărpiu”, a precizat Gabriel Petraș.

Întrebat dacă i se pare normal ca o groapă de gunoi să fie amenajată tocmai în pădure, șeful Gărzii de Mediu a mai spus: „Dacă se face cu respectarea prevederilor legale, nu văd nicio problemă”.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...