2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

RAAL investește peste 4 milioane de euro în panouri fotovoltaice. Acestea vor împânzi acoperișul fabricii din Prundu Bârgăului

Producătorul RAAL se pregătește să investească mai bine de 4 milioane de euro în panouri fotovoltaice. Acestea vor fi montate pe acoperișul fabricii din Prundu Bârgăului și pe un teren deținut de producător, în apropiere.

La final de vară, producătorul RAAL va monta pe acoperișul fabricii din Prundu Bârgăului panouri fotovoltaice. Acestea vor împânzi și un teren din apropiere, aflat în proprietatea RAAL.

În total vor fi amplasate peste 11.000 de panouri fotovoltaice, lucrările de montaj urmând să aibă loc în perioada august – noiembrie, anul în curs. RAAL investește peste 4 milioane de euro în acest proiect.

„Promovarea producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie reprezintî un imperativ al perioadei actuale motivat de: protecția mediului, creșterea independenței energetice față de importuri prin diversificarea surselor de aprovizionare cu energie, precum și motive de ordin economic și de coeziune socială”, se arată în memoriul depus la Agenția pentru Protecția Mediului.

Printre companiile bistrițene care apelează la energia de la soare se numără TeraPlast și Comelf.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...