15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

În premieră în județ, Primăria Tiha Bârgăului își pune indicatoare cu radar inclus pentru a-i tempera pe șoferi

Primăria Tiha Bârgăului este prima din județ care a cerut amplasarea unor indicatoare cu radar inclus, care să îi tempereze măcar în apropierea școlii, pe șoferii care gonesc cu viteză pe DN17.

Până la finalul anului, în apropierea școlii din Tureac vor fi amplasate indicatoare cu radar inclus. Acestea le vor arăta șoferilor viteza cu care circulă, iar dacă aceasta este peste limita legală vor bipăi, iar afișajul va fi roșu. Dacă circulă cu viteză legală afișajul este verde.

Indicatoarele vor fi amplasate cu 200 de metri înainte de trecerea de pietoni de la școala din localitate, pe ambele sensuri de mers.

„Scopul este unul de prevenire. Acolo e o limitare de viteză și puțini știu sau țin cont de ea. Poate dacă îi atenționează și un astfel de indicator reduc viteza. Încă așteptăm avizul de la Drumurile Naționale și de la Poliția Rutieră. Odată obținute, mai durează două săptămâni montarea indicatoarelor”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Potrivit acestuia, indicatoarele au fost deja cumpărate și au costat în jur de 4.000 de euro.

Foto: smarsoft.ro

 

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Fara sa se poata lua masuri de sactionare importiva soferilor care nu respecta viteza legala, este ” fretie la picior de scaun ” … ! Bai azvarliti aiurea, ca sa faca indamana unui smecher comercial … ! Este ca si ” bordurile sau vopsirea cu rosu ” al trecerilor ptr pietoni „… Cu banii aia, putea cumpara alte utilitati sociale ptr comuna si indicatoare de circulatie, pe care sa le monteze la toate iesirile in drumul public, din stradutele laterale … etc. etc. etc. Sunt curios, daca ar recunoaste domnul primar… ” partea leului ” si/su parandaratu… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: