6.1 C
Bistrița
vineri, decembrie 9, 2022

De astăzi, SUSHI FRESH, în meniul L`Aroma. Un bistrițean care a trăit 15 ani în Japonia aduce preparatul lor simbol în inima Bistriței

Începând de astăzi, amatorii de sushi se pot bucura de preparatul simbol al Japoniei chiar în inima Bistriței, mai exact la restaurantul L`Aroma. Viorel Costin, un bistrițean care a locuit în Japonia 15 ani și s-a specializat în sushi chiar la mama lui acasă vă așteaptă cu platouri cu sushi, dar și cu alte bunătăți din bucătăria țării soarelui răsare.

Aventura lui Viorel Costin în Japonia, la Osaka, a început în 2001, unde a ajuns prin intermediul soției sale, o niponă pe care a cunoscut-o tocmai la Bistrița. Obișnuit cu mâncarea tradițională românească, prima sa întâlnire cu un restaurant de sushi, unde a fost dus prima dată de soacra sa, nu a fost tocmai fericită.

Bistrițeanul din Livezile a ajuns să se obișnuiască cu preparatul simbol al japonezilor și chiar să-l îndrăgească. De aici, până a-l prepara la nivel profesionist nu a fost decât un pas. Viorel Costin a lucrat preț de 6 ani într-un restaurant de sushi în Japonia. În 2016, bistrițeanul ajunge în Germania, unde lucrează tot într-un restaurant de sushi.

„Am vrut să aduc cultura japonezilor acasă!” – își motivează Viorel Costin decizia de a lăsa Japonia și Germania pentru mai pitorescul oraș Bistrița, unde, începând de astăzi, își pune pe tavă, la propriu, măiestria.

Spectaculoasele preparate ale lui Viorel Costin se regăsesc de astăzi în meniul localului L`Aroma, de pe General Grigore Bălan. Preparatele care au la bază peștele crud sunt pregătite într-un food truck, amplasat în curtea localului.

Care sunt secretele celui mai bun sushi? Ei bine, deși secretele nu se dezvăluie, mai ales în bucătărie, bistrițeanul spune că cu cât e mai simplu preparatul, cu atât e mai gustos.

 

Culoare în farfurie, curcubeu pe cerul gurii

Puteți comanda Sushi Maki cu castravete, ardei, avocado, somon și ton (8 bucăți), la prețuri cuprinse între 10 și 16 lei; Sushi Nigeri cu avocado, somon, creveți și ton (două bucăți), cu prețuri cuprinse între 12 și 18 lei.

În meniul special conceput de bistrițeanul adoptat de japonezi mai găsiți Creveți Tempura (8 bucăți – 38 de lei), Somon Supreme (8 bucăți -35 de lei), Philadelphia Classic (8 bucăți – 34 de lei), Tasty Tuna ( 8 bucăți – 33 de lei), Role Ton ( 8 bucăți – 34 de lei), Role Somon Rucola ( 8 bucăți – 32 de lei), Role Avocado (8 bucăți – 30 de lei), Chicken Teriyaki (8 bucăți – 29 de lei), Role Ton, Avocado (8 bucăți – 28 de lei) și Role Vegetarian ( 8 bucăți -24 de lei).

De asemenea, dacă aveți musafiri la masă vă puteți răsfăța cu platou Sushi (75 de lei), platou Nigiri (79 de lei), Somon Box (89 de lei), Role avocado Box (89 de lei), Rucola Box (85 de lei), Tempura Box (69 de lei).

Puteți comanda zilnic, de marți până duminică, între orele 12:00 și 21:00, folosind numărul de telefon 0752 453 900. Puteți savura preparatele în interiorul restaurantului L`Aroma (unde le regăsiți și în meniu) sau le puteți comanda acasă.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...