5 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

Radu Moldovan pregătește o super-parcare de 350 de locuri, cu plată, în centrul Bistriței

Consiliul Județean pregătește o super-parcare la doi pași de instituție, care va avea 350 de locuri și va rezolva problema locurilor de parcare din centrul istoric. Potrivit președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, aceasta va avea inclusiv o parte dedicată autocarelor cu turiști, care momentan nu au unde parca în zonă.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a vorbit despre unul dintre cele mai așteptate proiecte ale instituției: parcarea cu 350 de locuri, care va fi amenajată la doi pași, în centrul istoric.

Practic, parcarea este situată în spatele Hotelului Bistrița și va avea intrare prin mai multe puncte. Intrarea principală se va face de pe strada Bistricioarei, unde va și dispărea punctul termic dezafectat. Se va mai putea intra/ieși din zona Camerei de Comerț, General Grigore Bălan și 1 decembrie. Nu toate punctele de acces vor fi auto, unele vor fi doar pietonale sau pentru cicliști, fiind înguste.

Parcarea va totaliza 350 de locuri, dispuse pe patru etaje. Va fi amenajată și o parcare pentru autocarele cu turiștii care vor să viziteze sau să poposească în centrul istoric al municipiului. Aceasta va fi cu plată, însă taxa nu va fi mare, aceasta urmând doar să suporte costurile de funcționare.

„S-ar amenaja și urbanistic zona, pentru că avem un punct termic abandonat, cu foarte multe mizerii și s-ar schimba total, pe lângă facilitatea majoră aceea de a oferi locuri de parcare. Vrem să decongestionăm parcările publice care sunt ocupate. Dacă cineva vine și are treabă în zonă nu mai are unde parca din cauza celor care au treabă la Prefectură și ocupă parcarea”, a explicat președintele Consiliului Județean, aseară la Bistrițeanul Live.

Mai sunt însă pași de făcut până când această parcare să devină realitate. Momentan s-a depus documentația la Primăria Bistrița, pentru Planul Urbanistic Zonal, urmând ca mai apoi proiectul să ajungă și pe masa consilierilor locali. Abia după primirea aprobărilor se va face studiul de fezabilitate, proiectul și va intra în execuție.

Întrebat cum au rămas discuțiile cu Primăria Bistrița care „amenința” că va lua înapoi terenul și dacă ia în calcul o colaborare cu Primăria Bistrița pentru acest proiect, Radu Moldovan a spus:

„Aștept cu foarte mare bucurie și deschidere Primăria municipiului Bistrița partener în proiectul cu această parcare. Terenul nu are cum să fie luat înapoi, că după ce Consiliul Local a decis în unanimitate să transfere din patrimoniul public al municipiului în patrimoniul public al județului am mai achiziționat și de pe piața privată un teren. S-a cedat inclusiv din proprietatea Centrului Județean pentru Cultură să întregim acolo un dreptunghi”.

Întreaga emisiune la care a luat parte Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.