4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Regizorul bistrițean Vlad Petri a câștigat Premiul GOPO, echivalentul Oscarului românesc, pentru un scurtmetraj inspirat de bunica sa

Regizorul originar din Bistrița – Vlad Petri – a primit aseară Premiul Gopo pentru scurtmetraj. Distincția reprezintă echivalentul autohton al premiilor Oscar, iar Vlad Petri a impresionat cu un scurtmetraj dedicat bunicii sale.

Gala Premiilor Gopo a sărbătorit ieri seară cele mai importante producții ale cinematografiei românești din 2020. Procesul de votare a implicat peste 600 de profesioniști din industria cinematografică.

Premiera anului 2021 a fost prezența a trei categorii distincte dedicate scurtmetrajelor. 12 titluri au fost nominalizate pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, Cel mai bun scurtmetraj de animație și Cel mai bun scurtmetraj documentar

Printre laureații Premiilor Gopo s-a aflat și regizorul Vlad Petri – absolvent al UNATC, specializarea Imagine Film şi Televiziune (2004). Vlad Petri are și un Master de Antropologie Vizuală și Media la Universitatea Freie din Berlin (2014).

Vlad Petri a povestit pentru Cinefilia.ro că scurtmetrajul său este unul extrem de personal, ilustrat cu fotografii de familie de o imensă valoare sentimentală. Titlul Cerbul a trecut prin fața mea a fost ales în urma unei descoperiri în albumul bunicilor săi.

Acest film a prins formă în timpul pandemiei, la scurt timp după decesul bunicii mele. Uitându-mă prin albumele de fotografii ale familiei mi-am dat seama că acolo sunt foarte multe povești a căror descifrare mie mi-e total necunoscută.

Și mi-am dat seama că în momentul în care cineva moare, odată cu acea persoană dispar și codurile de citire ale trecutului, de înțelegere a fotografiilor, a evenimentelor, atitudinilor, gesturilor din ele. Pentru mine, lucrul la acest film a însemnat o redescoperire a acestui trecut. A fost o aventură presărată cu tot felul de întâmplări neașteptate. Mici detalii ascunse, care prin montaj au căpătat noi valențe. Și m-am bucurat că am găsit o înregistrare audio mai veche cu bunica mea, care leagă toate aceste povești și le dă înțeles și coerență…”, a povestit Vlad Petri.

Realizarea scurtmetrajului a durat în jur de o lună. Mai multe detalii despre munca la scurtmetraj și prietenii care l-au ajutat pe Vlad Petri puteți descoperi AICI.

Foto @ cinefilia.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: