22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale”

Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuale.

Într-o conferință organizată de Fundația Friedrich- Ebert –Stiftung, profesorul universitar Cornel Ban a prezentat situația din ANAF-urile din Ardeal pe care le-a vizitat.

„Am făcut muncă de teren la postul ANAF din Năsăud, Bistrița, Gherla. Am fost prin Ardeal, nu știu cum e în Sud. Oamenii ăia lucrează în condiții foarte grele: spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale”, a precizat profesorul universitar, citat de hotnews.ro

Despre programele în care lucrează angajații ANAF, Cornel Ban a spus că sunt un mozaic, care nu se leagă niciunul cu altul.

Printre recomandările făcute de profesorul universitar s-a numărat un departament de cercetare la nivel de ANAF, salarii competitive și angajarea de economiști.

„Dacă vrem o schimbare, atunci trebuie să ne uităm la alte ipoteze: crearea unui departament de cercetare la nivel de ANAF. În momentul în care ANAF se constituie ca un corp de elită, cu salarii competitive, dacă ai economiști și oameni din IT care să lucreze cu Big Data, atunci putem să discutăm foarte informat în România lucruri de genul”, a explicat Cornel Ban.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!