22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS”

Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.

La întâlnire au fost prezenți: președintele ACS Heniu Prundu Bârgpului, George Ruscău, antrenorul Călin Svoboda, secundul Naţionalei Under 17, dar și jucătoarea Diana Grecu, convocată la echipa României.

De asemenea, a mai fost prezent și Mirel Albon, selecţionerul Naţionalei de senioare, acesta fiind noul consultant al clubului, pentru sezonul competiţional 2020-2021.

În acest context, Ruscău a confirmat faptul că, în condițiile noii reguli impuse de FRF echipelor de Liga 1, regula care obligă cluburile profesioniste de fotbal că pentru obținerea licenței trebuie să dețină o echipă de fotbal feminin Under 15, ACS Heniu Prundu Bârgăului a fost curtată de mai multe cluburi din prima ligă profesionistă de fotbal.

Mai mult, George Ruscău a recunoscut că au existat discuții cu cei de la CFR Cluj (n.red. – George Ruscău este un suporter înrăit al echipei din Gruia): „Noi, ca administraţie şi conducere, am stabilit că vom rămâne pe propriile picioare. Am avut ceva discuţii cu CFR Cluj. Ne preluau brand-ul, era CFR Prundu Bârgăului. Nu mai suna bine, noi nu trebuie să cedăm la un tren”, a spus Ruscău.

El a mai precizat următoarele: „Noi am început în 2013, când lumea era foarte sceptică că fetele joacă fotbal. Şi acum mai sunt zone unde lumea priveşte fotbalul feminin destul de sceptic. Fotbalul feminin din România s-a dezvoltat foarte mult, într-un ritm alert. Există Liga a III-a, a II-a, Liga I, multe echipe de junioare. Din acest an este o obligativitate pentru licenţierea cluburilor din Liga I băieţi de a avea echipă de junioare, Under 15. Anul viitor, va fi valabil pentru Liga a II-a, apoi Liga a III-a. Peste 2-3 ani, Prundu Bârgăului va juca cu Dinamo, Steaua, Craiova, cei de la Viitorul Constanţa preiau Selena Constanţa”.

De altfel, Ruscău a mai explicat că o colaborare foarte strânsă poate avea loc, dar cu o echipă din județul Bistrița-Năsăud: „Să depinzi de un patron sau nu ştiu cine nu e OK. Dacă la Bistriţa va fi echipă de Liga a II-a e altceva”, a spus George Ruscău.

Trebuie știut faptul că: Federația Română de Fotbal va amenaja în comuna Prundu Bârgăului un teren sintetic tip 1, cu 500 de locuri în tribune, în prezent fiind făcute demersurile administrative.

La nivel naţional, România şi-a luat angajamentul că va construi 140 de baze sportive, pentru a primi licenţa de a găzdui meciuri din Campionatul European.

Turneul final al Campionatului European de fotbal 2020 va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (meci programat la 26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie). Ambele dueluri urmează să se dispute în deplasare.

Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...