3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Renumita interpretă de muzică populară Maria Butaciu s-a stins. Sălăuanca a încântat cu vocea sa mai bine de jumătate de secol

Maria Butaciu, renumita interpretă de muzică populară din Salva s-a stins aseară, la spital. Aceasta era în comă de mai bine de o lună și jumătate, iar atacul cerebral suferit aseară a doborât-o.

Potrivit presei centrale, solista de muzică populară, care avea 78 de ani, a decedat în jurul orelor 22:00, după ce ar fi suferit un accident vascular. Aceasta mai suferise un stop cardio-respirator în cursul zilei de duminică, însă medicii au reușit atunci să o salveze.

Cel care a confirmat tragica veste a fost cântărețul Fuego, care a scris pe pagina sa de Facebook: „Cu tristețe am aflat că a plecat buna noastră prietenă, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă compleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la Unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a așezat pălăria simbolică pentru România Mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României”.

Maria Butaciu era în comă de mai bine de o lună și jumătate, fiind internată la spitalul Floreasca. Interpreta ar fi fost adusă în această stare tot de un accident vascular.

Cântăreața de muzică populară s-a născut în Bistrița-Năsăud, mai exact în comuna Salva. Aceasta și-a început cariera pe când era elevă a Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, bifând mai bine de 50 de ani pe scenă.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=In-4Thhn2YY” /]

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...