22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Renumita interpretă de muzică populară Maria Butaciu s-a stins. Sălăuanca a încântat cu vocea sa mai bine de jumătate de secol

Maria Butaciu, renumita interpretă de muzică populară din Salva s-a stins aseară, la spital. Aceasta era în comă de mai bine de o lună și jumătate, iar atacul cerebral suferit aseară a doborât-o.

Potrivit presei centrale, solista de muzică populară, care avea 78 de ani, a decedat în jurul orelor 22:00, după ce ar fi suferit un accident vascular. Aceasta mai suferise un stop cardio-respirator în cursul zilei de duminică, însă medicii au reușit atunci să o salveze.

Cel care a confirmat tragica veste a fost cântărețul Fuego, care a scris pe pagina sa de Facebook: „Cu tristețe am aflat că a plecat buna noastră prietenă, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă compleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la Unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a așezat pălăria simbolică pentru România Mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României”.

Maria Butaciu era în comă de mai bine de o lună și jumătate, fiind internată la spitalul Floreasca. Interpreta ar fi fost adusă în această stare tot de un accident vascular.

Cântăreața de muzică populară s-a născut în Bistrița-Năsăud, mai exact în comuna Salva. Aceasta și-a început cariera pe când era elevă a Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, bifând mai bine de 50 de ani pe scenă.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=In-4Thhn2YY” /]

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...