13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Cartierele Bistriței au rămas fără o voce în Consiliul Local! CE propunere are primarul Ioan Turc:

Cartierele Bistriței aveau un delegat sătesc care le ducea „of-urile” în ședințele de Consiliu Local. Din toamna lui 2020 însă, acestea au rămas fără o voce reprezentativă. CE propunere are primarul Ioan Turc:

Municipiul Bistrița are ȘASE localități – cartiere componente:

  • Ghinda
  • Sărata
  • Sigmir
  • Slătinița
  • Unirea
  • Viișoara

Până în toamna lui 2020, aceste cartiere aveau așa numiții „delegați sătești”. Aceștia participau la ședințele de Consiliu Local, aducând în fața administrației problemele din zonele respective.

Odată cu noul cod administrativ, aceste cartiere NU mai au delegați sătești. Asta pentru că NU sunt sate. Sunt localități componente, cartiere, deci nu sunt sate care aparțin de Bistrița. De aceea NU putem stabili un raport instituțional cu reprezentanți ai localităților aparținătoare, pentru care să fie remunerați”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Până acum, delegații erau plătiți cu o sumă modică, de câteva sute de lei lunar.

Ioan Turc dorește totuși ca aceste cartiere să aibă reprezentanți. Dar reprezentarea să fie… GRATIS.

Este încă pandemie, de aceea nu am făcut presiuni. Dar pe când se vor mai relaxa lucrurile, vom face alegeri în cartierele respective. Oamenii se vor aduna și-și vor alege un reprezentant, pe care îl vom chema la ședințele de Consiliu Local, DAR cu titlu gratuit. Asta pentru că nu ne mai permite cadrul legal să remunerăm.

Fiecare cartier va avea un om desemnat de ei cu care să păstrez legătura. Nu vreau să renunț la un reprezentant al acestor zone, care să prezinte problemele pe care le au. Și nu vreau o reprezentare formală, pe criterii subiective. Cred că oamenii din cartierele respective TREBUIE să-și aleagă pe cineva care să îi reprezinte, un om cu care voi păstra legătura periodic. Îi vom anunța pe oamenii de acolo ora și ziua în care vor putea să-și aleagă reprezentantul”, este propunerea făcută de Ioan Turc pentru ca vocea celor ce locuiesc în cartiere să fie auzită.

Astfel, până se va stabili data alegerilor pentru reprezentanții cartierelor, cei din Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara vor putea să analizeze CARE persoană e CEA mai bună:

  • ca să lupte pentru interesele lor
  • să vrea să schimbe ceva în cartierele pe care le reprezintă
  • cel mai pregătit să intre în „arena cu lei” (ședințele de Consiliu Local) și să obțină ceea ce este nevoie pentru comunitatea din care vine.

Despre problemele cartierelor, aduse în fața aleșilor locali, aici:

Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Primarul s-a dat pe brazdă! Alocă bani pentru podul din Ghinda!

FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița

 

FOTO – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...