-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Robert Sighiartău, deputat PNL: Făra taxe și impozite noi, domnule Ciolacu!

În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite”, a spus liderul PSD, M. Ciolacu. Măsurile fiscale de care am aflat din diferite surse pentru corectarea deficitului bugetar vă spun din capul locului că nu voi le voi vota in interiorul PNL-ului pentru a fi adoptate”, a anunțat deputatul Robert Sighiartău.

Am intrat în politică direct din mediul privat, de aceea pentru mine e greu de înteles și în orice caz de neacceptat ce propune PSD și dl. Ciolacu”, a subliniat deputatul Robert Sighiartău. 

Acesta și-a argumentat astfel opinia:

1. E clar că cei care trebuie să suporte costurile acestor propuneri fiscale impuse de PSD sunt tot cei din mediul privat și de data aceasta. În timp ce taxele și impozitele introduse pentru ei vor fi aplicate imediat, cele legate de reducerile cheltuielilor bugetare sunt confuze și foarte greu de aplicat.

2. Este inadmisibil atacul la proprietate pe care dl.Ciolacu îl propune prin inventarea unor taxe pe proprietate. Acest atac pune PNL intr-o situație imposibilă față de electoratul liberal. (adică proprietarii)

3. Împărțirea TVA-ului în doar două categorii mă face să cred că împărțirea propusă este o anomalie. De exemplu: mă duc cu familia la o pensiune la munte, mă cazez și la finalul sejurului trebuie să plătesc 9% TVA la cazare și 19% TVA la mâncarea pe care o mănânc la restaurantul pensiunii. Știe dl. Ciolacu ce înseamnă Bed&Breakfast?

4. Nu cred că e momentul ca după ce în ultimii 3 ani de zile industria de IT a avut o contribuție considerabilă la PIB să o lovim mișelește și fără să o anunțăm din timp. (Cred că e printre puținele ramuri ale economiei cu care ne putem mândri în România).

5. Reducerea cheltuielilor la 200.000 de bugetari și a cheltuielilor aferente este de Benny Hill, adică o parodie.

Iată de ce nu voi vota în ședinta PNL măsurile propuse de Ciolacu”, a concluzionat deputatul Robert Sighiartău.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...