3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Robert Sighiartău: Noi soluții pentru criza energetică!

Creșterea prețurilor la gaz și energie electrică a fost un șoc pentru români. Guvernul a plafonat prețurile, pentru a da o mână de ajutor. ”Criza nu va lua sfârșit în aprilie. Vin cu noi soluții” anunță Robert Sighiartău.

Prețurile la gaz și energie electrică au explodat, odată cu liberalizarea pieței. Românii au avut parte de un șoc, atunci când valoarea facturilor a fost și de zeci de ori mai mare, la unii.

Guvernul a intervenit, plafonând prețurile, cel puțin pentru perioada sezonului rece, adică până în luna martie inclusiv.

Robert Sighiartău susține însă că soluția Guvernului nu e una permanentă.

Criza energetică este o realitate și trebuie abordată cu maximă seriozitate. Salut deciziile luate de Guvern pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale, însă consider că avem nevoie de MĂSURI SUPLIMENTARE de atenuare a șocului resimțit de populație pentru că această criză nu va dispărea total în luna aprilie” a scris acesta pe Facebook.

Deputatul liberal vine cu o serie de soluții:

Soluțiile propuse sunt :

 • reducerea la minimum a taxelor practicate în facturile de energie electrică și gaze naturale (măsură luată rapid în majoritatea statelor europene)
 • propunerea schimbării modalității de calcul al prețului certificatelor de emisii CO2. mai exact, stabilirea unui preț fix care să nu fie vulnerabil speculei unei piețe financiare, așa cum este în prezent. Fiind practic un activ financiar, certificatul de emisii CO2 a urcat de la 25 euro/certificat în ianuarie 2021 la 90 euro/certificat în ianuarie 2022;
 • stimularea încheierii de contracte bilaterale între producătorii autohtoni și companiile din România. Acesteaau fost impactate negativ de această explozie a prețului la energie și gaze naturale:
  • furnizori
  • distribuitori
  • transportatori de energie și gaze naturale
  • companii din siderurgie sau din industria petrochimică, etc. Costurile de producție ale companiilor producătoare de energie electrică este și de 5 ori mai mic decât prețul din prezent și acest lucru nu ar trebui să se răsfrângă doar asupra celor care consumă;
 • accelerarea dezvoltării de noi capacități de producție și transpunerea acestui obiectiv într-un obiectiv de importanță națională la nivel legislativ.

Voi propune aceste măsuri în interiorul PNL pentru că este de datoria noastră să ne asigurăm că toți românii sunt protejați de efectele crizelor și că România reacționează corect și rapid la dezechilibrele din piață” a promis deputatul liberal de BN, Robert Sighiartău.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Solutii la criza energetica? – sa reglementezi pretul la certificatele verzi!!!
  Fcem pariu ca daca il intrebi pe domnul deputat din poza de mai sus: ” intr-un kilowat, sunt mai multi amperi sau volti ” raspunsul va fi mai rau decat „aria cercului”?
  Dar naaaa! Avem parlamentari care se ocupa de criza energetica!

 2. Mai incompetent politruc … păi voi ati provocat criza ,voi ati trebui să fiți arestați pentru subminarea economiei naționale ,păi ai curaj să mai vorbești tu cu Câțu ați distrus tara mai ticalosilor, va mai votează satana sunteti pe faras slugi … corporatiste.

 3. Solutia este ADESFIINTZAREA TUTUROR CAPUSELOR din sistemul de energie si energia sa fie vanduta ca pe vremea ” impuscatului ” direct de producator, sau cel putin ” comerciantii ” sa fie tot ai producatorilor. Fara ” verigi mafiote ” preturile pot fi supravegheate de catre guvern, astfel incat sa nu fie o bataie de joc in raport cu societatile si populatia tzarii noastre . Energia produsa in tzara, sa fie vaduta in primul rand romanilor … si sa fie data la exort numai daca avem excedent . Sunt masuri care nu va plac voua liberalilor, ptr ca voi, efectiv doriti desfiintzarea Romaniei ca stat national , asta-i adevarul trist din pacate . Cum adica, tu sa fi producator de energie… si o vinzi altora la preturi de rahat , iar ptr tine s-o cumperi ( inapoi ) de la straini la preturi triple… Asta nu-i ” mafie „… ci … ” mafia… mafiei ” , condusa de acesti ” baieti destepti ” sub tutela guvernelor care ne coduc. Ce-i aia … ” ca nu ne lasa UE , sa facem altfel ” … ?! Terminati cu prostia asta si pneti piciorul in prag, la urma urmei nici nu pricep ce cautam noi in aceasta M(are) UE … ! Dezavantajele sociale sunt mult mai mari decat asazisul ” avantaj ” si circulatia asta ” libera ” a romanilor, ca si cainii hoinari … peste tot… si unde avem salarii de Romania cu preturi de M(are) UE ! Treziti-va din amortzeala si adormire ! Cat de curnad o sa va sara in cap toata populatia de n-o sa aveti pe unde mai scoate ” camasa ” , ca deja prostia nationala a depasit demult suportabilitatea ! Priceput-ai dumneata stimate Roby ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...