12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

RODNA: Când vor fi gata de asfaltat drumurile distruse de inundații

Cum stă Rodna în legătură lucrările de refacere a infrastructurii, în urma furtunilor și inundațiilor care s-au abătut asupra localității la sfârșitul lunii iunie? A răspuns la această întrebare Valentin Grapini, primarul din Rodna:

Primarul Valentin Grapini din Rodna a explicat ieri seară, într-o emisiune la Bistrițeanul Live, în ce fază sunt reparațiile după furtunile care s-au abătut asupra comunității în luna iunie.

Am terminat de turnat ultimele garduri, ultimele betoane pentru garduri, ca să începem lucrările de infrastructură. Au fost 60 de locuințe afectate destul de grav. Am pregătit toate documentele – liste de cantități și tot ce este nevoie pentru refacerea infrastructurii. Mă refer la asfaltarea străzilor, schimbarea conductelor pentru canalizare, acolo unde au fost probleme majore și montarea a două pompe de presiune pentru a face funcțională canalizarea în zona respectivă…”, a explicat Valentin Grapini.

Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare vor începe și lucrările pentru refacerea infrastructurii. Împreună cu constructorul, administrația din Rodna va pregăti în aceste zile străzile pentru asfaltare.

La începutul lunii septembrie, probabil vom putea trage primul covor de asfalt. Spre 15 septembrie, ar trebui să încheiem lucrările pentru tot ce este de asflatat acolo! Avem și câteva ziduri de beton pentru anumiți torenți pe care trebuie să-i regularizăm…”, a mai spus Valentin Grapini.

Edilul din Rodna a mai precizat va asfalta tot ce s-a distrus în urma viiturilor. Multe din străduțe au fost distruse de nămol și de intervențiile cu utilaje grele.

Străzile Valea Marte și Piua sunt deja asfaltate și finalizate. „Urmează săptămâna viitoare și asfaltarea Măgurii. Acolo nu am avut probleme de calamitate, dar de la pod în jos au fost probleme. Pregătim zona respectivă cu piatră concasată cu tot ceea ce trebuie, ca rezistența drumului să fie ridicată. Acest drum care face legătura între Rodna și Măgura Ilvei trebuie să reziste și la trafic mai greu…”, a mai spus Valentin Grapini.

Lucrările de refacere a infrastructurii după inundații vor fi gata în septembrie, a mai spus Valentin Grapini. La drumul Rodna – Măgura Ilvei se va lucra însă mai mult, Acesta se va finaliza probabil prin noiembrie.

Alte detalii referitoare la proiectele care se derulează în Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune – AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...