18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Violență în familie: Trei copii ”s-au luat de mânuță” și au plecat de acasă, fiind bătuți de părinți

Polițiștii au găsit patru minori dați dispăruți de familie. Trei dintre aceștia erau împreună, iar polițiștii au suspiciuni de violență în familie, fiind încredințați celor de la Protecția Copilului. Totodată, oamenii legii au întocmit ieri două dosare penale tot pentru violență în familie.

Violența în familie duce și la cazuri de dispariție a minorilor.

Polițiștii au găsit ieri patru minori dați dispăruți de familie.

Doi băieți, de 10 și 12 ani, plecați din spațiul de joacă de lângă casă, și o fată de 11 ani, au dispărut din data de 24 august.

O fată de 12 ani, Augustina Paula V. a plecat ieri de acasă, fiind solicitată intervenția polițiștilor.

Toți patru au fost găsiți în Gara CFR Beclean.

Dacă minora de 11 ani a fost încredințată mamei ei, Augustina și cei doi băieți au fost încredințați celor de la Protecția Copilului. Aceștia se cunoșteau între ei, și polițiști suspectează că ar fi bătuți de părinți.

Polițiștii au sesizat Direcție Generală de Asistență și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud în vederea dispunerii măsurilor de protecție și consiliere necesare. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Minora de 11 ani a fost încredințată mamei, iar ceilalți minori au  fost încredințați reprezentanților D.G.A.S.P.C., existând indicii cu privire la comiterea infracțiunii de violență în familie” transmit reprezentanții IPJ BN.

DOUĂ dosare penale întocmite pentru violență în familie

Polițiștii au intervenit ieri la un caz de violență în familie. Un fiu și-a lovit tatăl, în urma unor neînțelegeri.

”La data de 25 august a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au intervenit ca urmare a unor neînțelegeri în familie. La fața locului, în urma primelor verificări, a reieșit faptul că, un bărbat de 59 de ani, din Bistrița, în timp ce se afla în incinta locuinței, în urma unei discuții în contradictoriu și a unor neînțelegeri cu fiul său de 32 de ani, cu care locuiește, a fost lovit de către acesta. Împotriva agresorului, polițiștii au emis un ordin de protecție, starea conflictuală fiind în continuare monitorizată. Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie în cadrul căruia sunt continuate cercetările” explică reprezentanții IPJ BN.

Al doilea caz a fost al unei încălcari a ordinului de protecție emis de judecători.

La data de 25 august a.c., polițiștii Secției 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și încălcarea ordinului de protecție. Polițiștii au intervenit pentru protejarea unei femei de 44 de ani, din Bistrița Bârgăului, care a sesizat faptul că soțul ei în vârstă de 41 ani din Livezile, s-ar fi deplasat la locuința ei, unde a amenințat-o cu acte de violență, deși începând cu data de 31 iulie, împotriva acestuia, Judecătoria Bistrița a emis un ordin de protecție și avea obligația de păstra o distanță de minim 200 metri față de ea, pe o durată de 3 luni. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și încălcarea ordinului de protecție și monitorizează starea conflictuală” transmit reprezentanții IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...